bouwstenen Tanzania reizen

Je eigen Tanzania-reis samenstellen

Bouwstenen zijn korte individuele Tanzania-reizen van twee tot negen dagen. Door ze te combineren kun je je eigen Tanzania-reis samenstellen. Daarnaast kun je een combinatie maken met onze bouwstenen in Kenia. De bouwsteen Zebrapad naar de Serengeti verbindt je Kenia en Tanzania safari’s met elkaar. Ook kun je een van onze Kenia en Tanzania-rondreizen uitkiezen; combinaties van bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Als je vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren Tanzania-specialisten Carin en Rommy helpen je graag verder.

Wil je in de kerstperiode naar Tanzania? Dan kunnen er toeslagen gelden.

Kies je favoriete Tanzania bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Kilimanjaro Airport Lodge
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 108,- p.p. bij 2 personen
Reistype: privé safari

Veel vluchten naar moshi Tanzania komen ‘s avonds aan. Dan is het wel zo prettig dat je airport transfer en je eerste hotelovernachting alvast geregeld zijn. Na aankomst op de luchthaven (Kilimanjaro airport) word je opgehaald door je chauffeur en naar je hotel gebracht.

Afhankelijk van het vervolg van je Tanzania-reis, overnacht je in een lodge bij de luchthaven, in een kleinschalig hotel in een gemoedelijk stadje, of in een sfeervolle cottage met zwembad.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Easy going Tanzania
Relaxed beginnen voor je safari
Relaxen met zwembad
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Tanzania reis!

Reisschema: Moshi
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 264,- p.p. bij 2 personen
Reistype: Privé reis

Als je naar Tanzania reist vlieg je vaak op Kilimanjaro airport om je reis te beginnen. Meestal arriveer je laat op de avond dus regelen wij een ontspannen begin aan de voet van de Kilimanjaro in Moshi. Je slaapt hier twee nachten in een knusse lodge net buiten het drukke centrum van Moshi. Tussen de koffie- en thee plantages een ideale stop om je Tanzania-reis ontspannen te beginnen voordat je op safari gaat of juist actief de heuvelachtige omgeving van de Kilimanjaro gaat verkennen of gaat beklimmen.

 

 

Welke optie wil je aanvragen?

Easy going Kilimanjaro
1-daagse fietstocht bij de Kilimanjaro
Wandeling naar watervallen en koken
Ontmoet de Maasai
x
+
Reisschema: Arusha/Moshi – Tarangire – Karatu – Serengeti – Ngorongoro – Arusha/Moshi
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: Join in: €1564,- p.p. (max 6 personen)
Privé safari: € 1856,- p.p. bij 2 personen
Reistype: Join-in (vaste vertrekdata) of privé safari (dagelijks)

Onze korte en complete safari waarbij je in vijf dagen de drie beroemdste wildparken van Tanzania bezoekt. Van olifanten in Tarangire of Lake Manyara rijd je de Serengeti in, waar leeuwen gapend hun eerste jacht voorbereiden. 

Je sluit je Tanzania safari af met een afdaling in de Ngorongoro krater, met de grootste dichtheid wilde dieren ter wereld. Privé of in een groepje van max. 6 personen ga je in een safari jeep op zoek naar de Big Five. Je slaapt in knusse safari lodges en ons comfortabele private camp in de Serengeti.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Op zoek naar de Big Five
Privé safari voor 2
Upgrade: tent met ensuite bathroom In de Serengeti, superior kamer in Karatu
x
+
Reisschema: Tarangire – Lake Manyara – Lake Natron - Serengeti- Ngorongoro krater
Reisduur: 8 dagen / 7 nachten (prive safari)
Reissom: Privé safari: € 2738,-p.p. bij 2 personen
Join in: €2128,- p.p. (max 6 personen)
Reistype: Join in (vaste vertrekdata) of privé safari (dagelijks)

Deze Tanzania safari bouwsteen is de meest complete safari door Tanzania’s beroemde wildparken, afgewisseld met een actief tussendoortje in Lake Natron met roze flamingo’s. Je ziet duizenden grazende gnoes in de Serengeti en luierende leeuwen in de Ngorongoro krater. Je wandelt van het gebaande pad door surrealistisch vulkanisch landschap en neemt een duik bij een waterval.

Individueel, of in een groepje van max. 6 personen reis je per 4×4 jeep met een Engelstalige chauffeur/gids die de parken op z’n duimpje kent. Je overnacht in een sfeervolle lodge centraal gelegen tussen de parken en in onze comfortabele private camps midden in de bush.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Alle tijd voor safari en meer
8-daagse join-in safari
Upgrade: tent met ensuite bathroom
x
Reisschema: Moshi trekking
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Resissom: € 474,- p.p. bij 2 personen
Reistype: Privé reis

De Kilimanjaro, je kunt hem niet missen wanneer je een reis naar Tanzania maakt. Met deze bouwsteen verken je de omgeving rondom de Kilimanjaro op een actieve manier, maar je hoeft niet helemaal naar de top. Je maakt een wandeling van drie dagen over de flanken van de Kilimanjaro. Wandelen door typische Afrikaanse dorpjes, langs groene akkers en je wordt vrolijk toegezwaaid door kinderen.

Reisschema: Moshi – Kibosho Kirima – Kibosho Kindi – Naramu – Machame –Kwasadale - Moshi
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 428,- p.p. bij 2 personen
Reistype: Actieve fietstocht

Een bouwsteen voor reizigers die voor of na een safari graag wat actiefs willen doen en interesse hebben in de lokale cultuur van Tanzania.

Samen met een Engelstalige gids ga je per mountainbike weg van de gebaande wegen en fiets je in je eigen tempo richting de kleine dorpjes rondom de heuvelachtige flanken van de Kilimanjaro. Je neemt een kijkje op het Tanzaniaanse platteland en draagt een steentje bij aan het inkomen van de lokale bevolking.
verder lezen

Reisschema: Arusha National Park
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 464,- p.p. bij 2 personen
Reistype: Privé safari

Bekijk het wildlife eens vanuit een ander perspectief. Op safari in een kano door het Arusha National Park heb je de kans om al peddelend écht dicht bij buffels, giraffen en veel vogels te komen.

Een leuke opwarmer om je safari door de beroemde parken van Tanzania mee te beginnen. Begin je Tanzania safari meteen op een originele en afwisselende manier.
verder lezen

Reisschema: Moshi - Uru
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 142,- p.p. bij 2 personen
Reistype: Privé reis

Pluk je eigen koffie is een bouwsteen die niet te zwaar op je reisbudget drukt. Vanuit Moshi maak je kennis met de lokale koffieboeren aan de voet van de Kilimanjaro. Samen met je gids wandel je door de koffieplantages op weg naar het huis van de koffieboer waar je een kijkje mag nemen.

Onder het genot van je kopje zelfgemaakte koffie en de rustige omgeving ben je even echt weg van de gebaande paden. Pluk je eigen koffie is een bijzondere en korte bouwsteen voor wie graag kennis maakt met de lokale manier van leven en werken van de gewone Tanzaniaan.
verder lezen

Reisschema: Zanzibar - Stonetown
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 454,- p.p. bij 2 personen
Reistype: Individueel

Zanzibar is puur genieten maar heeft nog veel meer te bieden. Je overnacht in een kleinschalig beach resort in het levendige Nungwi. De laatste nacht slaap je in een authentiek hotel middenin de mystieke binnenstad van Stonetown met tal van kronkelsteegjes waar je eindeloos souvenirs kunt shoppen.

Welke optie wil je aanvragen?

Zon, zee en Zanzibar – Nungwi (Noorden)
Zon, zee en Zanzibar - Nungwi Half Board
x
+
Reisschema: Zanzibar - Stonetown
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 562,- p.p. bij 2 personen
Reistype: Individueel

Naast alle ingrediënten voor een bountyreclame en een overweldigende onderwaterwereld heeft Zanzibar nog veel meer te bieden. In de kleine dorpjes in de groene binnenlanden lijkt de tijd te hebben stil gestaan en je kunt een bezoekje brengen aan een van de specerijen boerderijen.

Tijdens je Zanzibar vakantie overnacht je in een van onze kleinschalige beach resorts aan de oostkust waar je lekker kunt wegsoezen in een hangmat. Het laatste nachtje slaap je in een authentiek hotel middenin de mystieke en eeuwenoude binnenstad van Stonetown met tal van kronkelsteegjes waar je eindeloos souvenirs kunt shoppen.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Zin in Zanzibar – Oostkust
Zin in Zanzibar - comfort
x
+
Reisschema: Kilimanjaro
Reisduur: 8 dagen / 7 nachten
Reissom: € 2144,- p.p. bij 2 personen
€ 1979,- p.p. bij 4 personen
Reistype: privé beklimming

Hoewel deze route inmiddels ook populairder wordt, zul je op de Rongai route de minste andere toeristen tegenkomen. Het is bovendien een minder zware route dan de Machame route.

Je bereikt de top van de Kilimanjaro vanaf het noorden. Het landschap is minder afwisselend dan bij de Machame route, maar de rust en de ongerepte wildernis vonden wij juist heel bijzonder. In de regentijd is de kans op neerslag kleiner aan deze kant van de berg. Je slaapt in lichtgewicht 2-persoons koepeltenten. Deze route is geschikt voor iedereen die beschikt over een goede conditie.
verder lezen

Reisschema: Kilimanjaro
Reisduur: 9 dagen / 8 nachten
Reissom: € 2364,- p.p. bij 2 personen
€ 2058,- p.p. bij join in
Reistype: Privé of join in

De Machame route is wat zwaarder en drukker dan de Rongai route. Wij vonden dit zelf een erg mooie route. Het landschap is gevarieerd. De routes zijn steiler dan de Rongai en de Marangu route en de dagen zijn langer.  

Doordat je grote stukken stijgt en dan lager slaapt, wen je beter aan de hoogte en vergroot je kansen op het bereiken van de top van de Kilimanjaro. Je slaapt in lichtgewicht 2-persoons koepeltenten. Ben je wat meer ervaren en beschik je over een goede conditie, dan raden we je deze route aan.
verder lezen

1
van
12
x

Verstuur je reisplan