Kenia Tanzania safari

Savanne, safari en Zanzibar

16-daagse Tanzania safari rondreis

Savanne, safari en Zanzibar
 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Kilimanjaro airport – Tarangire – Lake Manyara – Lake Natron – Serengeti – Ngorongoro - Zanzibar
Reisduur: 16 dagen / 15 nachten
Reissom: Join in: € 2989,- p.p. (groep max 6 personen)
Privé safari: € 3589,- p.p. bij 2 personen
Reistype: join in of privé safari
Vluchten: optioneel bij te boeken

Met deze afwisselende rondreis zie je de meest beroemde wildparken van Tanzania, ga je van het gebaande pad en sluit je af op bounty eiland Zanzibar. Je ziet enorme kuddes olifanten, baobab bomen en apen in de groene parken Tarangire en Lake Manyara. Je daalt af in de Ngorongoro krater, met de grootste dichtheid wilde dieren dan waar ook ter wereld. Je strekt de benen tijdens een wandelsafari bij het minder bezochte flamingomeer Lake Natron. Het toetje van je Tanzania safari is de Serengeti, waar je terecht komt in een life uitzending van National geographic: luierende leeuwen, tetterende olifanten en duizenden grazende gnoes.

Je overnacht in een sfeervolle lodge centraal gelegen tussen parken en in de Serengeti midden in de bush, in een mobiele private camp. Na je safari vlieg je naar Zanzibar, en verblijf je in een kleinschalig beach resort. Deze Tanzania-rondreis is de meest kosten efficiënte manier voor het maken van een complete safari in combinatie met een lekker strandverblijf op 's werelds mooiste stranden.

Overnachten: 9 nachten in sfeervolle safari lodges, tented camps en private camps, 4 nachten in een knus beach resort op Zanzibar, 1 nacht in een authentiek hotel in Stone Town
Excursies: Gamedrives met 4wd met opklabbaar dak, bezoek aan de Masai, wandeling naar de waterval, bezoek aan Lake Natron. Optioneel: bezoek schooltje en lokale
Transport: Airport transfers, vervoer van en naar de parken
Maaltijden: Tijdens safari op basis van volpension, tijdens verblijf in beach resort op basis van halfpension, overige nachten inclusief ontbijt
Overig: 1 liter water p.p. tijdens safari, entreegelden parken, Engelstalige chauffeur/gids
 • intercontinentale vlucht en binnenlandse vlucht naar Zanzibar (gem. €1100,- p.p.)

 • visum kosten (€50,- p.p.)

 • fooien (indicatie €20,- per dag voor de chauffeur/gids)

 • maaltijden naast het genoemde ontbijt, lunch en diner

 • excursies (zelf te regelen): op Zanzibar dagtochtje naar de nabijgelegen eilandjes Memba of Fumba, met een jeep het eiland rond of met een bootje het rif op om te duiken

 • reserveringskosten € 25,00 p.p., maximaal € 75,00 per boeking

 • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

tanzania safari gamedrivePrivé safari of in klein internationaal gezelschap (join in)

Met onze privé safari’s kies je voor flexibiliteit en de vrijheid van je eigen vertrekdatum en chauffeur. Reizen in Tanzania en Kenia is echter niet goedkoop. Een ‘join in’ safari is onze oplossing om de kosten van auto en chauffeur te delen met 2 tot 5 mede reizigers. In overleg met je reisgenoten stopt de Engelssprekende chauffeur/gids waar en wanneer je wilt om een foto te maken. Net als bij onze privé-safari’s overnacht je in sfeervolle kleinschalige lodges en tented camps. De ‘join in’ safaris hebben in 2018 de volgende vaststaande vertrekdata (de privé safari’s kunnen dagelijks aanvangen):

2018:
juni: 6, 18
juli: 1, 11, 19
augustus: 4, 10
september: 3, 9, 16, 25
oktober: 3, 9, 15
december: 22, 28

Wil je binnen 8 weken voor vertrek een join-in Tanzania safari maken? Dan controleren we eerst de beschikbaarheid voor je. Het kan zijn dat er alleen privé safari’s mogelijk zijn.

tanzania kilimanjaro airportlodgeDag 1 – Amsterdam – Kilimanjaro Airport (Tanzania)

Vanuit Amsterdam is het een kleine negen uur vliegen naar Kilimanajro airport in Tanzania. Na aankomst op de luchthaven word je opgehaald door de chauffeur van de Kilimanjaro airport lodge.

De lodge ligt op vijf minuutjes rijden vanaf het kleine vliegveld en staat middenin de uitgestrekte Afrikaanse vlakte. Vanaf het zwembad heb je een weids uitzicht over de savanne en bij helder weer kun je de Kilimanjaro zien liggen. Je slaapt in een bungalow met ruime kamers met airconditioning. ‘s Avonds kun je lekker dineren in het restaurant. Je verblijft op basis van logies en ontbijt is inclusief. Je wordt zonder extra kosten opgehaald vanaf het vliegveld.

Tanzania safari olifantenDag 2 – Olifanten en boababs in Tarangire National Park

Reistijd: Kilimanjaro – Tarangire/Karatu ca. 3 uur

Onze Engelstalige chauffeur/gids haalt je op bij de lodge. Je reist privé of met een klein groepje van maximaal 6 personen in een 4-wheel drive landcruiser. Het dak is opklapbaar zodat je tijdens de safari, 360 graden om je heen kunt kijken. Zodra je de stad uit bent, rijd je een compleet andere wereld binnen. Onderweg zie je de eerste Afrikaanse hutjes en word je vrolijk toegezwaaid door de kleurrijke Masai herders, gekleed in hun typische rood geblokte doeken.

Tarangire wijkt qua natuur af van de andere parken. Een van de belangrijkste kenmerken zijn de fraaie Baobab bomen die het park versieren en het grote aantal olifanten dat hier leeft.

tanzania baobabDe chauffeur heeft een lunchpakket meegenomen zodat je optimaal gebruik kunt maken van je gamedrive (speurtocht naar wild). Speur vooral naar Afrikaanse wilde honden. Tarangire is een van de weinige parken ter wereld waar je ze kunt zien. Als de zon begint te zakken rijd je, onder het genot van mooie vergezichten, terug richting de uitgang van het park. Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar het plaatsje Karatu.

Je overnacht de komende twee nachten in Karatu in een sfeervolle lodge of tented camp, centraal gelegen tussen de parken. Je hebt een nette bungalow of tent tot je beschikking die van alle gemakken is voorzien. Terwijl jij je opfrist, roert de kok in z’n pannen voor een lekkere warme maaltijd in het restaurant voor je wegdoezelt in een diepe slaap.

Tanzania safari giraffeDag 3 – Lake Manyara National Park

Reistijd: Karatu – Lake Manyara ca. 1 uur

Na het ontbijt in Karatu rijd je richting het tweede wildpark. Het is ongeveer een uur rijden naar Lake Manyara. Dit relatief kleine wildpark dankt zijn naam aan het alkaline meer waar duizenden flamingo’s de oevers afstruinen naar voedsel en waar nijlpaarden lekker liggen te badderen.

Maar het meest beroemd zijn de bomenklimmende leeuwen. Het blijft uiteraard de wilde natuur, maar met een beetje geluk zie je ze luieren op een dikke tak. Verder heb je naast zebra’s, bavianen en impala’s grote kans om olifanten en giraffen te zien. Aan het eind van de dag rijd je in ongeveer een uur terug naar je lodge/tented camp in Karatu.

Dag 4 – Bezoek aan de Masai en Lake Natron

Reistijd: Karatu – Lake Natron: 6 uur

De beroemasai dorp tanzaniamde parken van Tanzania trekken veel bezoekers. Daarom vonden wij het desolate Lake Natron een prettige afwisseling. Het is een halve dag rijden, maar je hebt dan wel het echte ‘off the beaten track-gevoel’.

Onderweg maak je kennis met de kleurrijk geklede Masai. Je bezoekt een Masai dorp in de buurt. Doordat weinig toeristen deze regio bezoeken vonden wij onze ontmoeting met de Masai oprecht en warm.

Daarna rijd je verder naar Lake Natron waar je twee nachten verblijft. Je slaapt hier onder de sterren in een private camp van onze lokale partner. Je slaapt in  2-persoonstenten met echte bedden, nette toiletten en een gedeelde bush douche.

Dag 5 Flanerende flamingo’s

Na het tanzania flamingomeerontbijt loop je samen met een Masai krijger naar Lake Natron waar duizenden flamingo’s trots langs de oevers paraderen. Het meer zit vol mineralen, de ideale voedingsbodem voor kreeftjes, het lievelingsmaal van flamingo’s en de oorzaak van de roze veren. Houd je van fotograferen, dan kun je hier mooie plaatjes schieten.

Na de lunch trek je er op uit voor een bezoek aan een waterval in de buurt. Een pittige tocht maar wij vonden het fijn om even in beweging te zijn na de eerste dagen safari. Mocht je het leuk vinden dan is het vandaag ook mogelijk om een lokale school en kliniek te bezoeken. Geef dit vooral aan bij je chauffeur. Aan het einde van  de middag keer je terug naar het kamp voor een warme maaltijd. Zodra je een beetje begint weg te doezelen kruip je in je tent voor je laatste nacht midden in de bush.

Dag 6 Van Masai dorp naar uitgestrekte vlaktes

Reistijd: Lake Natron – Serengeti ca. 6 uur

03 - Interior of TentVandaag heb je een lange reisdag voor de boeg. De weg naar de Seregenti is niet al te best waardoor je maar langzaam vooruit komt over de hobbelige weg. Door de verschillende landschappen onderweg is het zeker geen saaie route om te rijden. Rond de lunch kom je aan bij de gate van Serengeti Nationaal Park. Al speurend naar wild rijd je richting het private camp in het park waar je aankomt als het zonnetje bijna onder is.

Je slaapt in een tent met echte bedden. Dit is volgens ons het échte Afrika: Terwijl je bij het kampvuur zit, wordt de maaltijd bereid en de ondergaande zon maakt ruimte voor een immense sterrenhemel. Je hebt je eigen toilet. De warme bush douche deel je met enkele reisgenoten. Wil je tegen een meerprijs liever een tent met ensuite badkamer, geef dit dan aan in je reisaanvraag.

Tanzania safari gamedriveDag 7 Tanzania safari – Gamedrives Serengeti

Vandaag staat in het teken van – hoe kan het ook anders – game drives. De Serengeti ligt op ongeveer 1200 meter hoogte en ’s ochtends kan het behoorlijk koud zijn. We rijden dwars door de uitgestrekte vlaktes richting de Masai kopjes, de favoriete verblijfplaats van de grote katten. Dan zie je in het hoge gras een mannetjes leeuw die ligt uit te buiken van de jacht. Nog nahijgend staan de vrouwtjes rondom een karkas van een zebra. De gieren cirkelen hoog in de lucht en op veilige afstand ijsberen ongeduldige hyena’s, wachtend op het moment dat de leeuwen afdruipen. Je hebt het gevoel alsof je in een uitzending van National Geogaphic terecht bent gekomen.

’s Middags lopen de temperaturen behoorlijk op en zoeken ook de meeste dieren verkoeling in de schaduw. Als het weer wat koeler wordt vertrek je voor de middag gamedrive op zoek naar wild. Als de zon onder gaat, rijd je terug naar het kamp. En wil je hier de ballonvlucht van je leven maken dan kunnen wij dit regelen voor € 598,- euro per persoon.

rondreis kenia en tanzaniaDag 8 Van brullende leeuwen naar bijzondere lodge

Al game drivend rijd je vandaag richting de gate. Onderweg heb je nog volop tijd en kans om wild te spotten. Ga op zoek naar een luipaard in een boom om de Big Five compleet te maken, of strek even de benen bij de hippopool. Je hoeft niet lang te wachten voor een blik in een enorme nijlpaardbek.

Het is een hele rit vandaag. ’s Middags rijd je langzaam en hobbelig (de wegen zijn hier niet al te best) richting de Ngorongoro krater. Deze laatste nacht reserveren we een lodge aan de rand van de Nogorongoro krater. Wij vonden het uitzicht op de krater aan het einde van de dag een mooie belofte voor wat er nog komen gaat..

tanzania krater view

Dag 9 – Ngorongoro krater – Kilimanjaro airport lodge

Vroeg op vandaag, want je gaat op safari in de Ngorongoro krater, het ‘achtste wereldwonder’. Het is de grootste nog in tact zijnde krater met de grootse dichtheid wilde dieren dan waar ook ter wereld en wordt ook wel de ‘ark van Noach’ genoemd.

Toen wij aankwamen bij de ingang van het park, viel het even stil, wat een uitzicht… Met de landcruiser daal je langzaam af door de tropische vegetatie. Tussen de bladeren door vang je af en toe een glimp op van de krater. De game drive kan beginnen. Lang speuren zal niet nodig zijn. Wij zagen (veel) leeuwen, honderden gnoes en zebra’s, een jakhals en een meer vol hippo’s en flamingo’s. Na een poosje speuren spotten wij zelfs de zeldzame zwarte neushoorn. Na de lunch start je reis naar Kilimanjaro airport. Hier aangekomen, neem je afscheid van je chauffeur/gids. Het is gebruikelijk om een fooi te geven. Een indicatie is US$ 20,- per dag voor de chauffeur. Deze fooi kun je delen met het aantal reizigers waarmee je bent. Vanavond slaap je in de lodge waar je ook bij aankomst hebt geslapen.

tanzania zanzibar zonsondergangDag 10 – Op weg naar Zanzibar

Na het ontbijt word je naar Kilimanjaro airport gebracht. Met een binnenlandse vlucht vlieg je in een uur naar het bounty eiland Zanzibar: met hagelwitte stranden, wuivende palmen en een azuurblauwe zee. In anderhalf uur word je door het groene binnenland naar de oostkust gebracht. Je verblijft in een knus beach resort pal aan het strand. Hier kom je in alle rust bij van alle indrukken van de intensieve Tanzania safari. Houd je van wat meer vertier en restaurantjes om uit te kiezen, vraag dan naar de mogelijkheden in Nungwi.

zanzibar tanzania infinitypoolDag 11 t/m 14 – Witte stranden en wuivende palmen

Verblijf Zanzibar oostkust

De komende vier volle dagen kun je helemaal naar eigen wens invullen. Je kunt eindeloos luieren in je hangmat, een bibliotheek uitlezen en af en toe poedelen in zee of in het zwembad.

Wil je toch iets ondernemen, dan is er genoeg te doen; huur een jeep en ga het eiland op eigen houtje verkennen of samen met een gids een spicetour maken. Bij de receptie of onze lokale vertegenwoordiger op Zanzibar kunnen ze dit voor je regelen. Zelf vonden wij het leuk om de onderwaterwereld te verkennen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Voor ongeveer US$20,- dollar ga je met een bootje naar het rif even verderop of voor ca. US$90,- naar de tropische eilandjes Memba of Fumba waar je ook fantastisch kunt duiken. Een ding is zeker, je hoeft je zeker niet te vervelen, maar misschien is dat nou juist wat je wilt….

tanzania shoppen stonetownDag 14 – Shoppen in kronkelsteegjes

Verblijf in Stone Town

Vandaag word je opgehaald door onze chauffeur en neem je afscheid van dit bijzondere plekje. Je rijdt weer terug door het groene binnenland, naar een authentiek hotel in het oude centrum van Stone Town. Honderden jaren geleden was Stone Town het bruisende handelscentrum tussen Azië, het midden Oosten en Afrika. Er hangt een mystiek Arabisch sfeertje. Tot op de dag van vandaag proef, ruik en zie je de invloeden van weleer.

In de nauwe kronkelstraatjes kun je uren slenteren en souvenirs shoppen. Grote kans dat je een beetje verdwaalt in de vele kleine steegjes, maar de vriendelijke inwoners wijzen je graag de weg. Wij vonden het leuk om met een gids langs alle historische bezienswaardigheden te lopen en de sluier te laten oplichten van het mystieke verleden. De receptie van het hotel kan een gids voor je regelen. ‘s Avonds aten wij in een van de restaurantjes bij het water. Een aanrader is Monsoon restaurant waar je op het terras lokale specialiteiten kunt eten waar je je vingers bij af kunt likken.

giraffe Tanzania safariDag 15 – Terug naar huis

Vlucht Zanzibar – Nairobi – Amsterdam

Het is alweer tijd om afscheid te nemen van exotisch Zanzibar, want de chauffeur staat klaar om je in ongeveer 10 minuten naar het vliegveld vlakbij Stone Town te brengen. Er komt, jammer genoeg een einde aan een droomreis langs de mooiste plekjes van Tanzania.

Dit is een voorbeeld van een logische en afwisselende route, opgebouwd uit Tanzania bouwstenen die wij goed bij elkaar vinden passen. Je kunt deze rondreis via Mijn reisplan boeken, of naar eigen wens aanpassen: Hier een nachtje korter, daar een nachtje langer. Onze Kenia en Tanzania-reisspecialist helpt je graag op weg met een passend reisvoorstel.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Privé safari voor twee

Reissom: € 3589,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: privé safari voor 2 personen

Reis je liever met z’n tweeën? Het is ook mogelijk een privé safari te boeken. Je reist dan met je eigen Engelstalige privé chauffeur. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt.

Ballonvaart boven de Seregenti

Reissom: € 578,- p.p.
Inbegrepen: ballonvaart boven de Seregenti in Tanzania

Heb je voldoende ruimte in je budget, dan kun je overwegen om ‘s ochtends vroeg een ballonvaart te maken. Vanaf boven heb je een spectaculair uitzicht over de Serengeti.

Welke optie wil je aanvragen?

Savanne, safari en Zanzibar
Privé safari voor twee
Ballonvaart boven de Seregenti
x

Verstuur je reisplan