Rondreis 4: Eigenwijs Kenia verkennen – Familiereis

Kenia privé reis

Rondreis 4: Eigenwijs Kenia verkennen – Familiereis
 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Nairobi - Maji Moto - Masai Mara - Amboseli - Tsavo - Diani Beach
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Reissom: Vanaf € 2750,- p.p. bij 2 personen
Vanaf € 2295,- p.p. bij 4 personen
Reistype: individuele rondreis
Vluchten: optioneel bij te boeken vanaf €660,-

Met deze Kenia reis zie je zeker de hoogtepunten zoals de Masai maar reis je eigenwijs door naar de minder bekende parken Amboseli en Tsavo. Waar je ook volop op safari kunt kan en speurt naar brullende leeuwen, jagende cheeta's en tetterende olifanten. Met een beetje geluk spot je de Big 5.

Je slaapt bij de Masai in ons eigen eco camp, het trotse herdersvolk van de Afrikaanse savanne. Ze laten je zien hoe ze leven en hoe ze in het leven staan. In Diani Beach is het tenslotte heerlijk toeven met parelwitte stranden, wuivende palmen en een knalblauwe zee. Je beleeft het echte Afrika, dichtbij de natuur. Je reist je met je eigen gezelschap en privé chauffeur door het land.

Overnachten: 2 x overnachting in Nairobi inclusief ontbijt, 3 nachten Maji Moto tented camp (volpension), 1 nacht safari lodge Amboseli (volpension) 2 nachten safari lodge Tsavo West (volpension), 3 nachten Diani beach (ontbijt en diner inbegrepen)
Excursies: Op pad met de Masai zoals omschreven, bezoek schooltje Masai, dagsafari in de de Masai Mara, gamedrives in Amboseli, gamedrives Tsavo
Transport: Privé transport tijdens 8 daagse safari. Met eigen chauffeur/ gids. Transfer bij aankomst in Nairobi en bij vertrek vanuit Mombasa.
Maaltijden: Tijdens de safari verblijf je op volpension, tijdens het strandverblijf van 3 nachten op basis van halfpension en in Nairobi is ontbijt inbegrepen.
Overig: Entreegelden van nationale parken zijn inbegrepen.
 • Internationale vlucht

 • overige maaltijden

 • Fooien

 • Reserveringskosten € 25,- p.p. (maximaal € 75,- per boeking)

 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 • Visum kosten

 • Excursies bij Diani beach ter plaatse te regelen: dagtochtje met een lokale dhow, diepzeevissen, duiken of kitesurfen.

Dag 1: Vlucht naar Nairobi

Reistijd circa 30 minuten

Je vlucht komt vaak ‘s avonds aan en nadat je koffers van de band zijn gerold word je opgewacht door onze chauffeur in de aankomsthal. Wij vonden het handig om alvast te pinnen voor kleine uitgaven onderweg. Het is ongeveer dertig minuten rijden naar het rustige en kleinschalige hotel en met een grote Afrikaanse glimlach word je verwelkomd door het vrolijke personeel. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van alle gemakken met eigen badkamer.

Dag 2: Nairobi – Maji Moto

Reistijd circa 4 uur

Onze Engelstalige chauffeur/gids wacht je de volgende ochtend op bij je verblijf. Je reist individueel en alleen met je eigen gezelschap in een 4×4 Toyota minivan. Het dak is opklapbaar zodat je tijdens de safari 360 graden om je heen kunt kijken. Zodra je de stad uit bent, rijd je een compleet andere wereld binnen. Vandaag maak je kennis met de Masai en maak je even deel uit van hun leven. Onze lokale partner heeft dit kamp samen met de Masai opgezet. Wij kunnen je daarom deze unieke belevenis aanbieden, waarin je eventjes deel uitmaakt van de Masai.

Je slaapt in een tent waar je bedje is gedekt en aan alle faciliteiten is gedacht; op loopafstand een toilet (met uitzicht), een douche, matrasjes en safaristoelen. Na de lunch maak je een wandeling met de goedlachse en altijd vrolijke Masai die je echt alles vertellen over hun cultuur. De Masai vertellen je graag hun verhalen over de jacht van hun voorouders en brengen je naar de mooiste plekjes waar je een uitzicht hebt over de immense savanne die zich voor je uitstrekt. Je eet rond het kampvuur en de Masai laten hun dansen zien en vertellen trots nog meer (sterke) verhalen.

laura kenia pijl en boogWellicht word je wakker van de vrolijk kwetterende vogels. De kok is al druk in de weer met het ontbijt. Bij het smeulende kampvuur en met een lekkere bak koffie kun je even rustig wakker worden. In de loop van de ochtend vertrek je met de Masai dieper de bush in en breng je een bezoek aan hun dorp. De Masai laten vandaag ook zien hoe er gejaagd wordt en hoe je het beste een speer kunt werpen. Je voelt je echt onderdeel van de stam en krijgt steeds beter een idee bij hun leefwijze.

De nieuwsgierige kinderen van het dorp nemen je mee aan de hand naar hun schooltje en zingen uit volle borst een van hun Masai liederen. Na het schoolbezoek word je vrolijk uitgezwaaid en ga je terug richting het kamp. Het is een dag vol met nieuwe indrukken en tevreden geniet je van de maaltijd die de kok intussen voor je heeft bereid. ‘s Avonds kruip je weer terug in je iglo tentje terwijl de Masai de wacht houden. Maji Moto Eco Camp heeft ook een eigen website met meer informatie.

Dag 4: Dagtocht naar Masai Mara

Reistijd circa 2 uur

Vandaag rijd je in ongeveer 2 uurtjes met je gids naar de Masai Mara. Dit is een van de meest bekende wildparken ter wereld en grenst aan de Serengeti in Tanzania. Het dak is opklapbaar zodat je 360 graden om je heen kunt kijken. De chauffeur rijdt rustig, over zandwegen het park in. Het zal moeilijk worden hem voor te blijven bij het wild speuren, want hij heeft getrainde ogen en kan je alles vertellen over de dieren van de Masai Mara.

Je rijdt over vlaktes en door beboste gebieden, langs rivieren vol krokodillen en hippo’s, kudden zebra’s en gnoes. In de toppen van de bomen turen roofvogels naar kleinere dieren en met een beetje geluk zie je cheeta’s en luipaarden. Vrijwel zeker zie je leeuwen en olifanten. Je rijdt dwars door de ruige en onaangetaste natuur. Voordat de zon ondergaat rijd je terug naar het kamp waar een lekkere maaltijd op je wacht.

kenia nairobi markt

Dag 5: Maji Moto – Nairobi (richting Amboseli)

Reistijd circa 4 uur

Wij raden aan om onderweg naar Amboseli nog een nacht in Nairobi te slapen want anders een een pittige reisdag van ongeveer 7/8 uur rijden. Onderweg stop je voor een warme lunch. Leun vandaag achterover, zet een fijn muziekje op en geniet van de Afrikaanse vergezichten en de gratis ‘massage’ onderweg. Je slaapt nog een nacht in ons fijne hotel in Nairobi waar je de reis ook bent gestart met zwembad.

Houd bij de Kimana Gate poort van het Amboseli Park je ogen goed open voor de zeldzame Masai giraffen tussen de acacia’s.

 

Dag 6: Nairobi – Amboseli

Reistijd circa 4,5 uur

Vandaag nog een paar uurtjes rijdens en dan ga je het Amboseli National Park verkennen. Op safari met zoveel mogelijk gamedrives. Een foto van dit natuur reservaat pronkt op bijna alle brochures en tijdschriften over Oost Afrika. Je ziet een of meerdere olifanten met op de achtergrond de Kilimanjaro in Tanzania.. Geweldig!

Het gebied werd ooit uitgeroepen tot nationaal park om het kwetsbare ecosysteem te beschermen en sinds 2005 is het een reservaat van het Masai volk. In het relatief kleine reservaat wonen giraffen, leeuwen, neushoorns, apen en olifanten zij aan zij aan de voet van de Kilimanjaro. In Amboseli leven de meeste olifanten per vierkante kilometer ter wereld. De Enkongo Narol en Olokenya moerassen centraal in het Amboseli Park zijn de vaste drink- en verblijfplaats van veel nijlpaarden, olifanten en buffels.

Dag 7: Amboseli – Tsavo West

Reistijd circa 4 uur

Na het ontbijt rijd je vanuit Amboseli, oostwaarts richting het grootste wildpark van Kenia: Tsavo. Het nabijgelegen Tsavo National Park is veel groter dan Amboseli. De twee delen van het park, oost en west van de A109 snelweg, beslaan samen 22.000 vierkante kilometer, ongeveer de helft van Nederland. Het is het grootste natuurpark van Kenia. In het droge oosten van het park vind je uitgestrekte vlaktes doorkuist door de Tsavo rivier. Het park dankt zijn naam aan deze rivier.

Na een kleine vier uur kom je aan bij de rand van het reservaat en stoppen we om even de benen te strekken bij de gestolde lava stromen van Shaitani en de natuurlijke Mzima bron. Tsavo is beroemd vanwege de leeuwen die tientallen spoorwerkers te grazen namen, tijdens de aanleg van de spoorlijn door het park, aan het eind van de negentiende eeuw.

Na aankomst in Tsavo check je in, in onze comfortabele safari lodge. Vanmiddag heb je vrije tijd en kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om Lake Chala te bezoeken voor de zonsondergang onder het genot van een lekker drankje. Aanrader!

Dag 8: Tsavo West – Lumo

Reistijd circa 2,5 uur

Tsavo West huist de grootste populatie wilde olifanten van Kenia. Er leven ongeveer zesduizend olifanten in het park dus die ga je zeker niet missen. Je rijdt ook langs de Tsavo rivier vol krokodillen en knorrende nijlpaarden. In Tsavo heb je ook kans om de big five te zien (olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel). Aan het eind van de dag rijd je weer terug naar de lodge voor het diner en een blinkende sterrenhemel waar je uren naar kunt turen.

De natuurlijke dam aan de voet van de Madanda is een belangrijke drinkplek voor het wild. In het natte westen zijn bergen, die prachtig dienst doen als klimrotsen. Ook zijn er moerassen. Bij de Mzinma bronnen spot je nijlpaarden en krokodillen. Deze nacht slaap je in Lumo in een knusse lodge met een fantastisch uitzicht over het gebied.

kenia diani kokonutDag 9: Lumo – Diani beach

Reistijd circa 5 uur

Na het ontbijt vertrek je richting de kust. Het eerste gedeelte van de reis ga je nog een keertje deze reis naar hartenlust wild spotten. Wanneer je dan echt het park hebt verlaten reis je naar het, voor ons meest tropische bounty plekje van Kenia, Diani beach. Diani ligt aan een dromerige kuststrook met witte stranden, wuivende palmen en een turkooizen zee waar witte zeilbootjes langs de horizon trekken.

Dag 10 -13: Verblijf Diani Beach

Je slaapt in een kleinschalige beach resort, dat pal aan het strand ligt. Ontbijt en diner zijn inbegrepen, dus geen zorgen daarover. De sfeervolle bungalows en het zwembad liggen verspreid in een tropische tuin vol tropische vogels. Hier en daar zie je een nieuwsgierig aapje koekeloeren.  Diani Beach is wegdromen op een van de weinige plekjes waar je nog een echt bounty gevoel krijgt. Voor ons is Diani, een ideale plek om je Kenia reis mee af te sluiten.

Ps. Je hoeft je niet te vervelen; je kunt een dagtochtje maken met een lokale dhow, de traditionele bootjes, diepzeevissen maar ook duiken, jetskiën, kitesurfen of windsurfen.

kenia diani beachDag 13: Diani Beach – Mombasa – Amsterdam

Reistijd circa 3 uur excl. vlucht

Vandaag neem je afscheid van Diani aan de Indische Oceaan. Wil je hier graag nog wat langer verblijven, dan kunnen we dit uiteraard voor je regelen.

Vanuit Diani rijd je in ongeveer 1,5 uur langs de palmen kustweg naar Mombasa. Na de oversteek met het pondje rijd je door de binnenstad richting het vliegveld voor je vlucht terug naar Amsterdam. Via een tussenstop in Nairobi komt er helaas een einde aan je rondreis door Kenia.

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen profiteer je daarmee van voordelige tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen