rondreis kenia gamedrive olifant

Rondreis 5: Grenzeloos verliefd op Afrika – Kenia & Tanzania privéreis

Hoogtepunten Kenia Tanzania - privé rondreis

Rondreis 5: Grenzeloos verliefd op Afrika – Kenia & Tanzania privéreis
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Nairobi – Maji Moto – Masai Mara – Speke bay – Serengeti – Ngorongoro – Arusha
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Reissom: Vanaf € 4550,- p.p. bij 2 personen
Vanaf € 3495,- p.p. bij 4 personen
Reistype: privé safari
Vluchten: optioneel bij te boeken vanaf €900,-

Een hoogtepunten Kenia Tanzania-rondreis waarbij je ook van de gebaande paden gaat. In onze ogen is dit de ultieme safari experience. Je reist vanuit Nairobi, zuidwaarts richting de Masai Mara. Onderweg neem je een kijkje in het leven van de Masai. Speurend naar leeuwen en olifanten reis je door de Masai Mara richting Tanzania. Onderweg maak je kennis met vissers aan het Victoriameer. Je rijdt dwars door de wereldberoemde Serengeti en daalt af in de Ngorongoro krater op zoek naar gnoes en cheeta's.

Bij de Masai overnacht je in ons 'private camp' onder de sterren. Verder overnacht je in comfortabele lodges/tented camps op mooie locaties. Vervolgens kun je door Zanzibar, maar nu plannen wij voor de laatste dag een lodge in met zwembad.

Overnachten: 11 nachten in sfeervolle safari lodges, tented camps en private camps
Excursies: ongedwongen activiteiten bij de Massai, gamedrives in de Masai Mara, Serengeti en Ngorogoro krater. Wandeling met Masai bij Mara West, Bezoek vissersdorp bij Lake Victoria
Transport: airport transfers, vervoer van en naar de parken en verschillende bestemmingen, gamedrives met safaribusje met opklapbaar dak in Kenia en 4wd landcruiser met opklapbaar dak in Tanzania
Maaltijden: 11x ontbijt, 9x lunch, 9x diner
Overig: 1 liter water p.p. tijdens safari, entreegelden parken (ca. € 250,-), gamedrives met Engelstalige chauffeur/gids
  • intercontinentale vlucht (gem. €800,- p.p. rechtstreeks KLM)

  • diner en lunch voor en na de safari tijdens nacht Nairobi en Arusha

  • fooien (indicatie US20 per dag voor de chauffeur/gids)

  • visum kosten

  • reserveringskosten € 25,00 p.p., maximaal € 75,- per boeking

  • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

kenia bicstallDag 1 -Hoogtepunten Kenia Tanzania-reis – Nairobi

Reistijd: Nairobi airport – Nairobi hotel – circa 20 minuten

Je vlucht komt ’s avonds aan en nadat je koffers van de band zijn gerold word je opgewacht door onze chauffeur. Wel handig om alvast te pinnen voor kleine uitgaven onderweg. Het is ongeveer twintig minuten rijden naar het rustige en kleinschalige hotel, net iets buiten het hectische centrum. De comfortabele kamers zijn voorzien met eigen faciliteiten. Op de veranda sloten wij deze intensieve reisdag af met ons eerste Afrikaanse biertje, een Tusker.

maji moto ecocamp keniaDag 2 – Op weg naar de Masai

Reistijd: Nairobi – Maji Moto – circa 4 uur

Na het ontbijt word je opgehaald en gaat je reis echt beginnen. Je chauffeur waarmee je gisteren kennismaakte rijdt zuidwaarts richting de Masai Mara. Het eerste stuk weg is goed, maar al vrij snel nemen kuilen en hobbels de plaats in van het asfalt.

Je rijdt nu dwars door het uitgestrekte land van de Masai. Onderweg zie je de Masai herders die met hun rode doeken fel aftekenen tegen de dorre achtergrond en de knalblauwe lucht. Onze lokale partner heeft enkele maanden in dit gebied tussen de Masai gewoond. Wij kunnen je daarom deze unieke bouwsteen aanbieden, waarin je op een ongedwongen manier even deel uitmaakt van hun stam.

kenia private campOns’private camp‘ ligt vlakbij de een hotspring, Maji Moto in het Swahili. Aan alles is gedacht; toilet (met uitzicht over de vallei), een (bush) douche, ruime koepeltenten met matrassen, lakens en warme dekens.

Na de lunch bespreek je samen met je Masai gids het programma tijdens je verblijf. Sowieso ga je wandelen, leer je de Masai cultuur kennen en als je het leuk vindt stap je op de fiets. Tussendoor is er tijd om te genieten van de rust en om even bij te komen van het hectische leven in Europa.

Tijdens je verblijf vertelden de Masai trots (sterke) verhalen over hun leven tussen de wilde dieren. Maji Moto Private Camp heeft ook een eigen website met meer informatie.

hoogtepunten Kenia TanzaniaDag 3 – Verblijf bij de Masai

Vandaag nemen de Masai je mee op ontdekkingstocht door hun geliefde land. Je maakt een wandeling of fietstocht (net wat jij wil) door het land van de Masai. Je ziet hoe de Masai hun leven leiden en stopt als er wat interessants is om te zien.

De Masai leren je van alles over de natuur. Je stopt bij bomen en planten en hoort de geheimen over de medicinale werking. Ook heb je kans om zebra’s en ander klein wild te zien. De Masai vertellen je graag hun verhalen over de jacht van hun voorouders en brengen je naar de mooiste plekjes waar je een uitzicht hebt over de immense savanne die zich voor je uitstrekt.

hoogtepunten Kenia Tanzania olifantenDag 4 – Naar de Masai Mara

Reistijd: Maji Moto – Masai Mara – circa 2 uur

Wellicht word je wakker van de vrolijk kwetterende vogels.

Na het ontbijt rijd je richting de Masai Mara waar je rond lunchtijd aankomt. De Masai Mara is een van de meest bekende wildparken ter wereld en grenst aan de Serengeti in Tanzania. Hier start je aan het eind van de middag met je eerste gamedrive en kan het spotten van de Big Five beginnen. Het dak is opklapbaar zodat je 360 graden om je heen kunt kijken. De chauffeur rijdt rustig over zandwegen het park in. Het zal moeilijk worden hem voor te blijven bij het wild spotten, want hij heeft getrainde ogen en kan je alles vertellen over de dieren die hier leven.

kenia safari masai maraJe rijdt over vlaktes en door beboste gebieden, langs rivieren vol krokodillen en hippo’s, kudden zebra’s en gnoes. In de toppen van de bomen turen roofvogels naar kleinere dieren en met een beetje geluk zie je cheeta’s en luipaarden. Vrijwel zeker zul je leeuwen en olifanten zien. Je rijdt dwars door de ruige en onaangetaste natuur.

Als de zon ondergaat rijd je naar je tented camp waar een koud biertje en een lekkere maaltijd op je wacht. In de verte hoor je de hyena’s lachen en leeuwen brullen.

kenia safari cheetahDag 5 – Game drives in de Masai Mara

Verblijf in de Masai Mara

Na een goed ontbijt stap je weer in je safari busje. Met een beetje geluk zie je in het hoge gras een mannetjesleeuw die ligt uit te buiken. Je hebt het gevoel alsof je in een uitzending van National Geographic terecht bent gekomen.

De hele dag staat in het teken van – hoe kan het ook anders – game drives. Je picknickt in het park op een kleedje onder een boom en aan het eind van de middag rijd je terug naar je tented camp.

banda keniaDag 6 – Beleef ‘Out of Africa’

Masai Mara – Mara West  – circa 4 uur, wandeling met Masai – 1 tot 2 uur

Vandaag vertrek je hobbelend richting de grens van Tanzania. Onderweg zie je kleine Masai nederzettingen en spot je misschien ook nog wel een giraf, zebra of gnoe die zich niet zo nauw houden aan de parkgrenzen.

Het laatste deel van de rit loopt over steile wegen naar de Siria Klif. Vanaf hier heb je een van de meest indrukwekkende uitzichten op de Masai Mara en de Great Rift Valley. Niet voor niks werd de film ‘Out of Africa’ hier opgenomen.  Je luncht op je nieuwe overnachtingsplek. Hier slaap je in een traditionele banda; een ronde Afrikaanse tent met rieten dak.

tanzania marktDag 7 – Op weg naar Tanzania

Reistijd: Mara West – Isebania grensovergang – circa 2 uur

Deze dag is voornamelijk een reisdag. In de ochtend wordt er een lunchpakketje klaargemaakt voor onderweg. Het is een paar uur rijden naar de grens van Tanzania. Onderweg rijd je dwars door het binnenland door dorpen en langs kleurrijke markten.

Na de grensformaliteiten neem je afscheid van je Keniaanse chauffeur. Bij de grens word je met een landcruiser opgehaald door je Tanzania safari gids. In 2,5 uur rijd je naar je knusse lodge bij Lake Victoria, het grootste meer van Afrika.

kenia victoria lakeDag 8 – Van Lake Victoria naar de Serengeti

Reistijd: Speke Bay Lake Victoria – Serengeti gate – circa 30 minuten

Lekker rustig wakker worden deze ochtend. Na het ontbijt word je met een lokale vissersboot opgehaald door de jongens uit het dorp verderop. Trots laten ze hun dorp zien waar vissers hun netten repareren en de vrouwen vissen te drogen leggen in de zon.

Na de lunch in de lodge rijd je richting de gate van Serengeti National Park. Al speurend naar wild rijd je naar je tented camp, dat je bereikt rond zonsondergang. Het tentenkamp verplaatst door het jaar heen zodat je altijd op één van de beste wild routes in het gebied bent. Het kampvuur knispert en in de verte hoor je een leeuw brullen. Dit is safari.

leeuwen welpje tanzaniaDag 9 hoogtepunten Kenia Tanzania-reis – Op safari Serengeti

Bespreek met je gids hoe laat je vandaag op safari wilt gaan. De Serengeti ligt op ongeveer 1200 meter hoogte en ’s ochtends kan het best fris zijn. Tijdens de grote trek zie je miljoenen gnoes en zebra’s over de vlaktes denderen op zoek naar vers gras en water. Een wonderlijk schouwspel van moeder natuur.

De bush kok heeft weer een goede lunchbox voor je klaargemaakt zodat je de safaridag goed doorkomt. Aan het einde van de middag keer je terug naar het tented camp.

hoogtepunten Kenia TanzaniaDag 10 – Op weg naar de krater, het achtste wereldwonder

Reistijd: Serengeti – Ngorongoro Krater – circa 4 uur

Al speurend naar wild laat je je safaritent achter je en rijd je richting het zuiden. Je rijdt door de oneindige vlaktes waar de Serengeti zijn naam aan te danken heeft. Onderweg zie je soms giraffen die op weg zijn naar de verderop gelegen Ngorongoro krater waar je tegen het eind van de middag aankomt.

De Ngorongoro krater wordt ook wel het achtste wereldwonder en Ark van Noach genoemd. Met een doorsnee van achttien kilometer is het de grootste geheel in tact zijnde krater ter wereld en het barst er van de wilde dieren.

tanzania- ngorongoroDag 11 – Afdalen in de Ark van Noach

Reistijd: Ngorongoro krater – Kilimanjaro Airport Safari lodge – ca 3 uur

Met de landcruiser daal je langzaam af in de krater. Lang speuren zal niet nodig zijn. Er is genoeg wild: leeuwen, gnoes en zebra’s, een poel vol knorrende nijlpaarden en flamingo’s, jakhalzen en met heel veel geluk spot je hier een neushoorn.

Na de game drive rijd je in ongeveer drie uur terug naar de bewoonde wereld in Arusha. Je neemt hier afscheid van je chauffeur/gids en ook in Tanzania is het gebruikelijk om hem een fooi te geven.

Dag 12 – 13 Terug naar huis

Vandaag nog even lekker nagenieten van de safari en al die indrukken van de Kenia en Tanzania hoogtepunten. Je verblijft in een comfortabele lodge met zwembad rustig gelegen in Arusha. Vanaf hier ben je binnen een uurtje op de luchthaven van Kilimanjaro voor je vlucht naar huis.

Dit is een voorbeeld van een logische en afwisselende route, opgebouwd uit onze bouwstenen van hoogtepunten Kenia Tanzania. Je kunt deze rondreis zo boeken of naar eigen wens aanpassen: hier een nachtje korter, daar een nachtje langer. Ook kunnen wij een verblijf op Zanzibar voor je inplannen om de reis in tropische sferen relaxed af te sluiten.

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen profiteer je daarmee van voordelige tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen
 
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK