rondreis kenia gamedrive olifant

Grenzeloos verliefd op Afrika

Hoogtepunten Kenia Tanzania - 19-daagse privé rondreis

Grenzeloos verliefd op Afrika
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Nairobi – Maji Moto – Masai Mara – Speke bay – Serengeti – Ngorongoro – Moshi - Zanzibar
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Reissom: € 4548,- p.p. bij 2 personen
€ 3858,- p.p. bij 4 personen
Reistype: privé safari
Vluchten: optioneel bij te boeken

Een hoogtepunten Kenia Tanzania-rondreis waarbij je ook van de gebaande paden gaat. In onze ogen is dit de ultieme safari experience. Je reist vanuit Nairobi, zuidwaarts richting de Masai Mara. Onderweg neem je een kijkje in het leven van de Masai. Speurend naar leeuwen en olifanten reis je door de Masai Mara richting Tanzania. Onderweg maak je kennis met vissers aan het Victoriameer. Je rijdt dwars door de wereldberoemde Serengeti en daalt af in de Ngorongoro krater op zoek naar gnoes en cheeta's.

Bij de Masai overnacht je in ons 'private camp' onder de sterren. Verder overnacht je in comfortabele lodges/tented camps op mooie locaties. Vervolgens vlieg je door naar exotisch Zanzibar, waar je je Kenia en Tanzania safari afsluit met een relaxt verblijf aan het strand.

Overnachten: 8 nachten in sfeervolle safari lodges, tented camps en private camps, 1 nacht in een bungalow aan lake Victoria, 2 nachten in een knus hotel in Moshi, 4 nachten in een beach resort pal aan het strand op Zanzibar, 1 nacht in een authentiek hotel in Nairobi, 1 nacht in het oude centrum van Stone Town
Excursies: Activiteiten programma bij de Massai, gamedrives in de Masai Mara, Serengeti en Ngorogoro krater. Wandeling met Masai bij Mara West, Bezoek vissersdorp bij Lake Victoria, koffietour met lunch in Moshi.
Transport: airport transfers, vervoer van en naar de parken en verschillende bestemmingen, gamedrives met safaribusje met opklapbaar dak in Kenia en 4wd landcruiser met opklapbaar dak in Tanzania
Maaltijden: 18 x ontbijt, 13 x lunch, 16 x diner
Overig: 1 liter water p.p. tijdens safari, entreegelden parken (ca. € 250,-), gamedrives met Engelstalige chauffeur/gids
  • intercontinentale vlucht en binnenlandse vluchten (gem. €950,- p.p.)

  • diner in Moshi en lunch tijdens verblijf op Zanzibar

  • fooien (indicatie US20 per dag voor de chauffeur/gids, US10-15 per nacht per verblijfplaats)

  • visum kosten (2 x €50,- p.p.)

  • reserveringskosten € 22,50 p.p., maximaal € 67,50 per boeking

  • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

kenia bicstallDag 1 hoogtepunten Kenia Tanzania-reis – Nairobi

Reistijd: Nairobi airport – Nairobi hotel – circa 20 minuten

Je vlucht komt ‘s avonds aan en nadat je koffers van de band zijn gerold word je opgewacht door onze chauffeur. Wel handig om alvast te pinnen voor kleine uitgaven onderweg. Het is ongeveer twintig minuten rijden naar het rustige en kleinschalige hotel, net iets buiten het hectische centrum. Je wordt met een grote Afrikaanse glimlach opgewacht en leert meteen een woordje Swahili: Karibu (welkom). De comfortabele kamers zijn voorzien van een badkamer met douche, toilet en stromend, warm water (een luxe in Kenia).

Er is een gezellige bar/restaurant. Heb je na aankomst nog trek? Op de kaart vind je voor ieder wat wils. Van struisvogelbiefstuk en ‘tiger shrimps’ tot vegetarische gerechten. Op de veranda sloten wij deze intensieve reisdag af met ons eerste Afrikaanse biertje, een Tusker.

maji moto ecocamp keniaDag 2 – Op weg naar de Masai

Reistijd: Nairobi – Maji Moto – circa 4 uur

Na het ontbijt word je opgehaald en gaat je reis echt beginnen. Je chauffeur waarmee je gisteren kennismaakte rijdt zuidwaarts richting de Masai Mara. Het eerste stuk weg is goed, maar al vrij snel nemen kuilen en hobbels de plaats in van het asfalt.

Je rijdt nu dwars door het uitgestrekte land van de Masai. Onderweg zie je de Masai herders die met hun rode doeken fel aftekenen tegen de dorre achtergrond en de knalblauwe lucht. Onze lokale partner heeft enkele maanden in dit gebied tussen de Masai gewoond. Wij kunnen je daarom deze unieke bouwsteen aanbieden, waarin je op een integere manier even deel uitmaakt van hun stam.

kenia private campOns’private camp‘ ligt vlakbij de een hotspring, Maji Moto in het Swahili. Aan alles is gedacht; toilet (met uitzicht over de vallei), een (bush) douche, ruime koepeltenten met matrassen, lakens en warme dekens.

Na de lunch bespreek je samen met je Masai gids het programma tijdens je verblijf. Sowieso ga je wandelen, leer je de Masai cultuur kennen en als je het leuk vindt stap je op de fiets. Tussendoor is er tijd om te genieten van de rust en om even bij te komen van het hectische leven in Europa.

Op een van de avonden kun je na het diner badderen in de warme bron. Het is er dan heerlijk rustig. Even ontspannen in het warme water onder de sterren, voor ons en veel van onze reizigers een sprookjesachtige ervaring. Tijdens je verblijf vertelden de Masai trots (sterke) verhalen over hun leven tussen de wilde dieren. Maji Moto Private Camp heeft ook een eigen website met meer informatie.

hoogtepunten Kenia TanzaniaDag 3 – Verblijf bij de Masai

Vandaag nemen de Masai je mee op ontdekkingstocht door hun geliefde land. Je maakt een wandeling of fietstocht (net wat jij wil) door het land van de Masai. Je ziet hoe de Masai hun leven leiden en stopt als er wat interessants is om te zien.

De Masai leren je van alles over de natuur. Je stopt bij bomen en planten en hoort de geheimen over de medicinale werking. Ook heb je kans om zebra’s en ander klein wild te zien. De Masai vertellen je graag hun verhalen over de jacht van hun voorouders en brengen je naar de mooiste plekjes waar je een uitzicht hebt over de immense savanne die zich voor je uitstrekt.

hoogtepunten Kenia Tanzania olifantenDag 4 – Naar de Masai Mara

Reistijd: Maji Moto – Masai Mara – circa 5 uur

Wellicht word je wakker van de vrolijk kwetterende vogels.

Na het ontbijt rijd je richting de Masai Mara waar je rond lunchtijd aankomt. De Masai Mara is een van de meest bekende wildparken ter wereld en grenst aan de Serengeti in Tanzania. Hier start je aan het eind van de middag met je eerste gamedrive en kan het spotten van de Big Five beginnen. Het dak is opklapbaar zodat je 360 graden om je heen kunt kijken. De chauffeur rijdt rustig over zandwegen het park in. Het zal moeilijk worden hem voor te blijven bij het wild spotten, want hij heeft getrainde ogen en kan je alles vertellen over de dieren die hier leven.

kenia safari masai maraJe rijdt over vlaktes en door beboste gebieden, langs rivieren vol krokodillen en hippo’s, kudden zebra’s en gnoes. In de toppen van de bomen turen roofvogels naar kleinere dieren en met een beetje geluk zie je cheeta’s en luipaarden. Vrijwel zeker zul je leeuwen en olifanten zien. Je rijdt dwars door de ruige en onaangetaste natuur.

Als de zon ondergaat rijd je naar je tented camp waar een koud biertje en een lekkere maaltijd op je wacht. Je zult je verbazen wat onze ‘bush kok’ op tafel tovert zo midden in de natuur. Bij het kampvuur en onder een kraakheldere sterrenhemel geniet je na van een bijzondere dag. In de verte hoor je de hyena’s lachen en leeuwen brullen. Hun dag is nog maar net begonnen.

kenia safari cheetahDag 5 – Game drives in de Masai Mara

Verblijf in de Masai Mara

Na een goed ontbijt stap je weer in je safari busje. Met een beetje geluk zie je in het hoge gras een mannetjesleeuw die ligt uit te buiken. Nog nahijgend staan de vrouwtjes rondom een karkas van een zebra. De gieren cirkelen hoog in de lucht en op veilige afstand ijsberen ongeduldige hyena’s, wachtend op het moment dat de leeuwen afdruipen. Je hebt het gevoel alsof je in een uitzending van National Geographic terecht bent gekomen.

De hele dag staat in het teken van – hoe kan het ook anders – game drives. Je picknickt in het park op een kleedje onder een boom en aan het eind van de middag rijd je terug naar je tented camp. Ruim op tijd om met een biertje naar de zonsondergang te kijken.

banda keniaDag 6 – Beleef ‘Out of Africa’

Masai Mara – Mara West  – circa 4 uur, wandeling met Masai – 1 tot 2 uur

Vandaag vertrek je hobbelend richting de grens van Tanzania. Onderweg zie je kleine Masai nederzettingen en spot je misschien ook nog wel een giraf, zebra of gnoe die zich niet zo nauw houden aan de parkgrenzen.

Het laatste deel van de rit loopt over steile wegen naar de Siria Klif. Vanaf hier heb je een van de meest indrukwekkende uitzichten op de Masai Mara en de Great Rift Valley. Niet voor niks werd de film ‘Out of Africa’ hier opgenomen.  Je luncht op je nieuwe overnachtingsplek. Hier slaap je in een traditionele banda; een ronde Afrikaanse tent met rieten dak. Aan het einde van de middag neemt een Masai gids je mee voor een wandeling. Onderweg kan hij je alles vertellen over de flora en fauna in dit gebied.

tanzania marktDag 7 – Op weg naar het tilapia meer in Tanzania

Reistijd: Mara West – Isebania grensovergang – circa 2 uur

Deze dag is voornamelijk een reisdag. In de ochtend wordt er een lunchpakketje klaargemaakt voor onderweg. Het is een paar uur rijden naar de grens van Tanzania. Onderweg rijd je dwars door het binnenland door dorpen en langs kleurrijke markten.

Na de grensformaliteiten neem je afscheid van je Keniaanse chauffeur. Het is niet verplicht, maar het is gebruikelijk en wordt zeer op prijs gesteld, als je een fooi geeft. Een richtlijn is ongeveer US$20,- per dag. Deze fooi kun je delen met het aantal reizigers waarmee je bent. Bij de grens word je met een landcruiser opgehaald door je Tanzania safari gids. In 2,5 uur rijd je naar je knusse lodge bij Lake Victoria, het grootste meer van Afrika. Met een beetje geluk staat er ‘s avonds verse tilapia op het menu.

kenia victoria lakeDag 8 – Van Lake Victoria naar de Serengeti

Reistijd: Speke Bay Lake Victoria – Serengeti gate – circa 30 minuten

Lekker rustig wakker worden deze ochtend. Na het ontbijt word je met een lokale vissersboot opgehaald door de jongens uit het dorp verderop. Trots laten ze hun dorp zien waar vissers hun netten repareren en de vrouwen vissen te drogen leggen in de zon. Zodra de kinderen je in het oog krijgen zullen ze je vol enthousiasme begroeten en willen graag je hand vasthouden.

Na de lunch in de lodge rijd je richting de gate van Serengeti National Park. Al speurend naar wild rijd je naar je tented camp, dat je bereikt rond zonsondergang. Je tent (met chemisch toilet en bush douche) staat midden op de savanne. Het tentenkamp verplaatst door het jaar heen zodat je altijd op één van de beste wild routes in het gebied bent. Het wordt ‘s avonds snel donker en als je omhoog kijkt zie je de Melkweg als een dikke streep aan de hemel, omringd door duizenden fonkelende sterren. Het kampvuur knispert en in de verte hoor je een leeuw brullen. Dit is safari.

leeuwen welpje tanzaniaDag 9 hoogtepunten Kenia Tanzania-reis – Game drives Serengeti

Verblijf in de Serengeti

Bespreek met je gids hoe laat je vandaag op safari wilt gaan. De Serengeti ligt op ongeveer 1200 meter hoogte en ‘s ochtends kan het best fris zijn. We rijden dwars door de uitgestrekte vlaktes en door beboste gebieden richting de Masai kopjes, het gebied van de jagers. Bijna zeker zie je hier leeuwen en met een beetje geluk cheeta’s. Tijdens de grote trek zie je miljoenen gnoes en zebra’s over de vlaktes denderen op zoek naar vers gras en water. Een wonderlijk schouwspel van moeder natuur.

De bush kok heeft weer een goede lunchbox voor je klaargemaakt zodat je de safaridag goed doorkomt. Aan het einde van de middag keer je terug naar het tented camp en overnacht je nogmaals onder de sterren.

hoogtepunten Kenia TanzaniaDag 10 – Op weg naar het achtste wereldwonder

Reistijd: Serengeti – Ngorongoro Krater – circa 4 uur

Al speurend naar wild laat je je safaritent achter je en rijd je richting het zuiden. Bomen en struiken worden schaars. Je rijdt door de oneindige vlaktes waar de Serengeti zijn naam aan te danken heeft. Langzaam begint de weg te stijgen, achter je liggen de immense Serengeti safari vlaktes. Onderweg zie je soms giraffen die op weg zijn naar de verderop gelegen Ngorongoro krater waar je tegen het eind van de middag aankomt.

De Ngorongoro krater wordt ook wel het achtste wereldwonder en Ark van Noach genoemd. Met een doorsnee van achttien kilometer is het de grootste geheel in tact zijnde krater ter wereld en het barst er van de wilde dieren. Na een uitzicht over de krater koersen we naar onze lodge in de Ngorongoro Conservation Area. Vanuit je nette kamer kijk je uit over de uitgestrekte vlaktes; een prima uitvalsbasis voor de afdaling in de krater, de volgende ochtend.

tanzania- ngorongoroDag 11 – Afdalen in de Ark van Noach

Reistijd: Ngorongoro krater – Kilimanjaro Airport Safari lodge – ca 3 uur

Met de landcruiser daal je langzaam af in de krater. Je rijdt eerst door een soort tropisch regenwoud van waar je, tussen de bladeren door, af en toe een glimp opvangt van de krater. Lang speuren zal niet nodig zijn. Er is genoeg wild: leeuwen, gnoes en zebra’s, een poel vol knorrende nijlpaarden en flamingo’s, jakhalzen en met heel veel geluk spot je hier een neushoorn. Waar je ook kijkt, zie je de hoge wanden van de kraterrand aan de horizon.

Na de game drive rijd je in ongeveer drie uur terug naar de bewoonde wereld en word je naar een eenvoudig, maar knus hotel in het gemoedelijke plaatsje Moshi gebracht. Je neemt hier afscheid van je chauffeur/gids en ook in Tanzania is het gebruikelijk om hem een fooi te geven. De algemene richtlijn is ongeveer US$20,- per dag. Uiteraard kun je deze fooi delen met het aantal personen van je gezelschap.

tanzania koffieDag 12 – Koffie plukken, branden en drinken

Na het ontbijt word je bij je hotel in Moshi opgehaald en maak je kennis met de lokale koffieboeren aan de voet van de Kilimanjaro. Je hobbelt omhoog tussen de bananenplantages. Onderweg zie je vrouwen met enorme manden op hun hoofd die op weg zijn naar de kleurrijke markt. Samen met je gids wandel je door de koffieplantages op weg naar het huis van de koffieboer. Je gids vertelt vol enthousiasme over het hele proces van koffie maken en dan is het handen uit de mouwen.

Je plukt, droogt, brandt en maalt de koffiebonen en uiteindelijk drink je je eigen kop koffie… heerlijk. Het is gebruikelijk om de boer een fooitje te geven (vijf a tien dollar) voor zijn gastvrijheid. Na het afscheid nemen, wandel je weer terug naar het beginpunt. Hier  kun je aanschuiven voor de lunch en geniet je van het prachtige uitzicht op de groene heuvels. ‘s Middags keer je terug naar je hotel in Moshi.

tanzania zanzibarDag 13 – Op naar witte stranden en wuivende palmen

Reistijd: Moshi – Zanzibar Beach – circa 3 uur

Na het ontbijt word je van je hotel naar het vliegveld bij Kilimanjaro airport of Arusha gebracht. Met een binnenlandse vlucht vlieg je in een uur naar het exotische eiland Zanzibar. Voor je kunt neerploffen aan het strand is het nog ongeveer anderhalf uur rijden door het groene binnenland langs dorpjes met rieten hutjes en zwaaiende kinderen.
Tijdens onze speurtocht naar de mooiste plekjes op dit populaire eiland, ontdekten we een aantal kleinschalige beach resorts aan de oostkust, waar je kleine vissersdorpjes, rust en de mooiste stranden vindt. Hier wandel je regelrecht een bounty reclame binnen: Hagelwitte stranden, wuivende palmen en een azuurblauwe zee. Het resort ligt pal aan het strand en bij het zwembad is het heerlijk toeven. Een plek om de indrukken van je intensieve Kenia en Tanzania safari in alle rust op je in te laten werken.

zanzibar zwembad strandDag 14 t/m 16 – Wegdromen op je eigen bountystrand

Verblijf op Zanzibar Beach

De komende drie volle dagen kun je helemaal naar eigen wens invullen. Je kunt eindeloos luieren in je hangmat, een bibliotheek uitlezen en af en toe poedelen in zee.

Wil je toch iets ondernemen, dan is er genoeg te doen; huur een jeep en ga het eiland op eigen houtje verkennen of samen met een gids een spicetour maken. Bij de receptie of onze lokale vertegenwoordiger op Zanzibar kunnen ze dit voor je regelen. Zelf vonden wij het leuk om de onderwaterwereld te verkennen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Voor ongeveer US$20,- dollar ga je met een bootje naar rif even verderop of voor ca. US$90,- naar de tropische eilandjes Memba of Fumba waar je ook fantastisch kunt duiken. Een ding is zeker, je hoeft je zeker niet te vervelen, maar misschien is dat nou juist wat je wilt….

tanzania shoppen stonetownDag 17 – Shoppen in kronkelsteegjes

Reistijd: Zanzibar Beach oostkust – Stone Town – circa 1,5 uur

Vandaag word je opgehaald door onze chauffeur en neem je afscheid van dit bijzondere plekje. Je rijdt weer terug door het groene binnenland, naar een authentiek hotel in het oude centrum van Stone Town. Honderden jaren geleden was Stone Town het bruisende handelscentrum tussen Azië, het midden Oosten en Afrika. Er hangt een mystiek Arabisch sfeertje. Tot op de dag van vandaag proef, ruik en zie je de invloeden van weleer.

In de nauwe kronkelstraatjes kun je uren slenteren en souvenirs shoppen. Grote kans dat je een beetje verdwaalt in de vele kleine steegjes, maar de vriendelijke inwoners wijzen je graag de weg. Wij vonden het leuk om met een gids langs alle historische bezienswaardigheden te lopen en de sluier te laten oplichten van het mystieke verleden. De receptie van het hotel kan een gids voor je regelen. ‘s Avonds aten wij in een van de restaurantjes bij het water. Een aanrader is Monsoon restaurant waar je op het terras of binnen heerlijke, lokale specialiteiten kunt eten.

giraffe tanzaniaDag 18 en 19 – Terug naar huis

‘s Ochtends kun je nog wat rondkijken in Stone Town en de laatste souvenirs kopen. Dan is het alweer tijd om afscheid te nemen van exotisch Zanzibar, want de chauffeur staat klaar om je in ongeveer 10 minuten naar het vliegveld vlakbij Stone Town te brengen. Er komt jammer genoeg een einde aan een droomreis langs de mooiste plekjes van oost Afrika.

Dit is een voorbeeld van een logische en afwisselende route, opgebouwd uit onze bouwstenen van hoogtepunten Kenia Tanzania. Je kunt deze rondreis zo boeken of naar eigen wens aanpassen: hier een nachtje korter, daar een nachtje langer. Onze Kenia en Tanzania-reisspecialist helpt je graag op weg met een passend reisvoorstel.

Verstuur je reisplan