Ebola

Ebola in West-Afrika

Er waren veel berichten over Ebola in de media. Wij volgen deze nog steeds op de voet. In de media wordt vaak gesproken over de uitbraak van Ebola in Afrika. Het Ebola virus is momenteel echter alleen actief in een klein deel van Afrika, namelijk in Guinee en Sierra Leone. Toch merken we dat reizigers ook vragen hebben en zich soms ongerust maken over het reizen naar/ door Kenia en Tanzania. Wij kunnen ons dat goed voorstellen en willen je daarom graag meer informatie geven over wat de uitbraak van Ebola in West-Afrika betekent voor het plannen van je reis naar Kenia en Tanzania.

De afstand tussen Kenia en Tanzania en de landen waar momenteel Ebola heerst is ontzettend groot. Onderstaande afbeelding maakt dat goed duidelijk.


Reizen door Kenia en Tanzania?

Wij hebben dagelijks contact met onze lokale partners die ons op de hoogte houden van de situatie in Kenia en Tanzania. Daarnaast houden wij de berichten van het ministerie van Buitenlandse zaken en de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) in de gaten. Op dit moment is er voor al onze Afrikaanse bestemmingen geen (verhoogd) risico en kun je hier veilig doorheen reizen.We hopen het natuurlijk niet, maar mocht Ebola in de toekomst daadwerkelijk uitbreken in Kenia en Tanzania dan keert het calamiteitenfonds (in geval van annulering door ziekten en epidemieën in het land waar je heen reist) geen vergoeding uit. Dit in tegenstelling tot wat reizigers vaak denken. Ook reisverzekeraars keren (hoogstwaarschijnlijk) niets uit. Wij werken samen met verzekeraar Unigarant en zij vergoeden in dit geval geen kosten, omdat er sprake is van overmacht.Om onze reizigers tegemoet te komen hebben wij de afspraak gemaakt met onze lokale partners om flexibel met de annuleringsvoorwaarden om te gaan. Dit geldt alleen wanneer het ministerie van Buitenlandse zaken een negatief reisadvies afgeeft als gevolg van Ebola in het land van bestemming.
Wij bieden dan onze hulp aan in het eventueel omzetten van de reis naar een andere bestemming of bij het annuleren van de reis. Wij zullen in dat geval alleen de gemaakte kosten doorberekenen.

Meer weten?

Wil je meer weten of heb je nog vragen, neem dan gerust contact op met onze reisspecialisten. Zij kunnen je vragen beantwoorden en helpen met het samenstellen van je reis.