Over Riksja Tanzania | Tanzania en Kenia-specialist

reisspecialisten-tanzania-keniaRiksja Tanzania is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

 

Rommy Lutgendorff

Reisspecialist Kenia en Tanzania

Op de lagere school was aardrijkskunde al mijn favoriete vak en de wereldatlas mijn lievelingsboek. Ik kon niet wachten om de wereld te ontdekken en aan de slag  te gaan in de reiswereld en zo ben ik terecht gekomen bij Riksja Travel. Deze avontuurlijke maar ook relaxte manier van rondreizen past helemaal bij mij, met veel contact met de lokale bevolking zodat je het land écht beleeft.

Rondreizen in Zuidelijk Afrika was al gaaf maar ik mocht onlangs ook Tanzania ontdekken en dat is echt Afrika op zijn best! Samen met onze lokale gids en chauffeur Rama hebben we zoveel dieren gezien in de Serengeti, maar ook bij Lake Manyara en wow die Ngorongoro krater dat was helemaal top. Maar Tanzania is zoveel meer dan alleen safari. Wandelen in de omgeving van de Kilimanjaro, dansen met de Masai, eten koken en zingen met een gezellig clubje vrouwen, op jacht met de bosjesmannen, kayakken en we hebben veel geiten gemolken haha… Natuurlijk mochten de paradijselijke witte stranden van Zanzibar niet ontbreken, zeker een reis om nooit weer te vergeten!

Stanley Duurham

Reisspecialist Kenia en Tanzania

Bij Tanzania denk je waarschijnlijk meteen aan safari en dat snap ik! In Kenia en Tanzania kan je de gaafste safari’s maken en is het een garantie dat je met veel safari verhalen terug komt.

Maar er is zoveel meer; wandelen over de flanken van de Kilimanjaro, bananenbier proeven bij de lokale mensen, geiten melken met de Massai en zo heb ik nog meer verhalen.

Onze partner ter plaatse

In Kenia en Tanzania werken wij met een betrouwbare partner die je ter plaatse met lokale vertegenwoordigers tijdens je vakantieraad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Tanzania en/of Kenia reis, in goede handen bent. Met ook een jarenlange ervaring.

stempel riksja travel homeReizen met Riksja Travel

Wij zijn onderdeel van Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Kids en Riksja Travel.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met een van onze reisspecialisten via email of telefoon, zie de contactpagina.
Riksja Tanzania wenst iedereen veel avontuurlijk reisplezier in Kenia en Tanzania.