kenia-rondreis-met-kinderen

Bouw je Tanzania familiereis met kinderen

Individuele familiereis Tanzania of Kenia

Met het gezin een reis naar Tanzania of Kenia? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, Tanzania en Kenia zijn geschikt voor het hele gezin. Speur samen de omgeving af naar de Big Five, spring een gat in de lucht met de Masai en kom bij van je avonturen op een tropisch wit strand. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin. Vanwege malaria zijn Tanzania en Kenia vooral geschikt voor kinderen vanaf zes jaar maar kan je wel vanaf 3 jaar op safari.

Speciaal voor families hebben we een Tanzania Familie rondreis samengesteld. Hierin hebben we rekening gehouden met de reisafstanden, de slaapplekken en de activiteiten. Voor Kenia is de Eigenwijs Kenia verkennen aan te raden,  vraag Rommy of Stanley dan om de mogelijkheden.

Goed om te weten

Slaapplekken
In Tanzania en Kenia slaap je voornamelijk in kleinschalige hotels en safarilodges, hier en daar met een zwembad. Deze beschikken niet allemaal over familiekamers. Indien er geen familiekamers beschikbaar zijn, proberen we voorgezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Reisafstanden
Tijdens de Kenia en/of Tanzania familiereis heb je soms lange reisdagen. Ook de dagen in de wildparken kunnen lang zijn. Het is goed om hier rekening mee te houden, voor kleine kinderen kan dit vermoeiend zijn.

Vervoer
Wanneer je met je gezin op reis gaat regelen we een privé chauffeur die de parken op zijn duimpje kent. Zo heb je samen met de kinderen alle tijd om je te verbazen over grazende zebra’s of die leeuw die net de weg oversteekt. Ook kan je stoppen waar en wanneer je wilt. Het is in Kenia en Tanzania niet mogelijk om zelf te rijden in de parken. Ben je met zijn drieën dan kan je er ook voor kiezen om in een klein internationaal gezelschap te reizen (maximaal 6 personen in totaal). Zo heb je nog kans om andere kinderen te treffen.

Alles inbegrepen tijdens je safari
Een reis naar Kenia en/of Tanzania is een onvergetelijke ervaring maar ook één waar je vaak even voor wilt sparen. Goed om te weten is dat je tijdens de safari ter plaatse weinig geld uitgeeft. Alles is al inbegrepen. Ook de maaltijden. Je bent alleen nog zakgeld kwijt aan drankjes.

Reisperiode
De grote trek valt midden in onze zomervakantie. Het is de beste tijd om naar Kenia en/of Tanzania te gaan. Het is dan droog in de parken en dieren zijn makkelijker te spotten rondom drinkplaatsen. Ook voor het strand is deze periode ideaal.

kenia-reis-met-kinderen

Gezondheid
In veel gebieden in Tanzania en Kenia komt Malaria voor. Met de juiste medicatie kun je hier prima naartoe reizen. Reis je met hele kleintjes en ben je op zoek naar een alternatief, bekijk dan eens de website van onze collega’s van Riksja Family Zuid-Afrika. Zij hebben speciale malaria vrije rondreizen samengesteld.

Veiligheid
Het is al heel lang constant en rustig in deze landen. Twijfel je om naar Kenia of Tanzania te gaan, bel Rommy of Carin dan om meer te horen over hun ervaringen.

Voorpret
Aanrader voor tieners! Lonely planet Verboden voor ouders. Het staat vol leuke feitjes over Afrika.

 

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Tanzania bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family