reizen kenia amboseli olifanten

De berg en de olifant

Overland van Nairobi naar Tsavo (Kenia strand)

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Nairobi – Amboseli – Tsavo – Diani Beach
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 1350,- p.p. bij 2 personen
€ 920,- p.p. bij 4 personen
Reistype: privé safari

Je kunt er na aankomst in Kenia voor kiezen om eerst naar de Masai Mara af te reizen en Afrika te ontdekken in de binnenlanden. Als je Nairobi met de kust wilt combineren dan is 'De berg en de olifant' de ideale verbindingsbouwsteen.

Je kunt uiteraard ook naar de kust vliegen, maar dan mis je twee beroemde parken, Amboseli en Tsavo. Hier vind je de grootste populatie olifanten van heel Kenia aan de voet van de Kilimanjaro. Je reist per 4x4 minivan met privé chauffeur. Je overnacht in knusse safari lodges, gebouwd van natuurlijke materialen en 's avonds bij het kampvuur geniet je van het ultieme safarigevoel midden in de natuur. Je reis kun je dan afsluiten aan een van de tropisch witte stranden.

Je reist altijd in je eigen groep met een Engelstalige privé chauffeur. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt.

Overnachten: 3 nachten in sfeervolle safari lodges en tented camps
Excursies: geen
Maaltijden: 3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner
Transport: vervoer van en naar alle parken en naar resort Diani beach, gamedrives met een safaribusje met opklapbaar dak
Overig: entreegelden parken (circa € 125,- p.p.p.d.), Engelstalige chauffeur/gids
  • Intercontinetale vlucht

  • fooien (indicatie chauffer/gids US $ 25,- per dag)

  • excursies (ter plaatse te regelen): dagtochtje met een lokale dhow bij Diana Beach, diepzeevissen, duiken, kitesurfen

kenia gamedrive olifantDag 1 – Naar de olifanten van Amboseli

Reistijd – Nairobi – Amboseli NP – circa 4 uur

’s Ochtends vroeg word je door onze chauffeur opgehaald in je hotel in Nairobi. Over een redelijk goede weg rijd je in ongeveer drie uur naar het kleine Amboseli National Park. Een foto van dit natuur reservaat pronkt op bijna alle brochures en tijdschriften over oost Afrika. Je ziet een of meerdere olifanten met op de achtergrond de Kilimanjaro in Tanzania. En olifanten zul je gegarandeerd zien. Maar voordat we een gamedrive door het park gaan maken, check je eerst in bij onze, voor westerse begrippen eenvoudige, maar knusse tented camp. Er is ook een zwembad, dus als je nog wilt een verkoelende plons wilt nemen…

Na de lunch vertrek je met je onze chauffeur naar het hart van het park. De uitzichten onderweg zijn echt super. Aan de voet van de Kilimanjaro zie je het typisch Afrikaanse savanne landschap, met hier en daar een eenzame acacia boom. Plots zie je in je oog hoek iets bewegen. Je hoort takken kraken, een kudde van maar liefst twintig olifanten sjokt rustig uit de bosjes. Een enorme mannetjes olifant blijft midden op de weg staan en houd je auto in de gaten. De chauffeur zet de motor af. Een troep vrouwtjes olifanten trekt voorbij. De kriebels gaan door je lijf, dit is puur natuur. Het grote mannetje wappert met z’n oren. Even laten zien wie de baas is. Als de vrouwtjes verder zijn draait hij zich om en loopt naar ze toe. Onderweg breekt hij een jonge boom als ’n twijgje in tweeën. Tot het zonnetje zakt maken we een gamedrive door het park, langs het veelal opgedroogde meer en langs moerassen bomvol nijlpaarden. Weer terug in de lodge kun je aanschuiven voor het diner voor je wegdoezelt in een lekkere slaap.

kenia amboseli hippoDag 2 – Heel veel olifanten en rivieren vol met hippo’s

Reistijd – Amboseli NP – Tsavo West – circa 4 uur

Na het ontbijt rijd je vanuit Amboseli, oostwaarts richting het grootste wildpark van Kenia: Tsavo. Na een kleine vier uur kom je aan bij de rand van het reservaat en stoppen we om even de benen te strekken bij de gestolde lava stromen van Shaitani en de natuurlijke Mzima bron. Tsavo is beroemd vanwege de leeuwen die tientallen spoorwerkers te grazen namen, tijdens de aanleg van de spoorlijn door het park, aan het eind van de negentiende eeuw.

Na aankomst in Tsavo West check je in in onze compleet uit natuurlijke materialen opgetrokken safari lodge. Na een verkoelende douche en de lunch vertrek je voor een gamedrive door het park. Tsavo West huist de grootste populatie wilde olifanten van Kenia. Er leven ongeveer zesduizend olifanten in het park dus die zul je zeker niet missen. Je rijdt ook langs de Tsavo rivier vol krokodillen en knorrende nijlpaarden. In Tsavo heb je ook kans om de big five te zien (olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel). Aan het eind van de dag rijd je weer terug naar de lodge voor het diner en een blinkende sterrenhemel waar je uren naar kunt turen.

kenia kampvuurDag 3 – Speuren naar wild in Tsavo West

Als de zon nog maar net aan z’n dag begint maak je een gamedrive op zoek naar wild. Op weg naar de volgende lodge maak je al rijdend hierheen een gamedrive. Het dak van het safari busje wordt opengeklapt zodat je 360 graden zicht hebt. ’s Ochtends vroeg heb je de meeste kans om leeuwen of cheeta’s te zien die nog aan het jagen zijn of al liggen uit te buiken in het hoge gras. Bij aankomst in de volgende lodge staat de lunch voor je klaar.  Als het weer een beetje begint af te koelen vertrek je voor een tweede gamedrive. Door twee overnachtingen op verschillende plaatsen in Tsavo is de kans groot om meer wild te spotten.

’s Avonds in de lodge wordt er een kampvuur aangestoken. Met een warme kop koffie of een lekker biertje geniet je van het echte safarileven; duizenden sterren, knisperende hout en in de verte het gebrul van wilde beesten die zich opmaken voor de jacht.

Tsavo Kenia strand

Het beachresort in Diani Beach

Dag 4 – Op weg naar bounty stranden en snorkelbaaien

Reistijd – Tsavo West – Diani Beach – circa 5 uur

Na het ontbijt vertrek je richting de kust naar het, voor ons meest tropische bounty plekje van Kenia, Diani beach. Diani ligt aan een dromerige kuststrook met witte stranden, wuivende palmen en een turkooizen zee waar witte zeilbootjes langs de horizon trekken.

Heb je zin om als afsluiter even lekker bij te komen, pal aan hagelwitte strand in ons beach resort, dan kun je kiezen voor onze bouwsteen Tropisch toetje.