Travel to Tsavo – Oost naar West

tsavo safari kenia

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Tsavo Oost en West
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 805,- p.p. bij 2 personen
€ 595,- p.p. bij 4 personen
Reistype: privé safari

Na Amboseli of vanuit Mombassa / Diani Beach reis je in een paar uur naar Tsavo, opgedeeld in Oost en West. Tsavo is het grootste nationale park van Kenia dus dat betekent heel veel dieren. Tsavo staat bekend om zijn diep rode aarde. Omdat het er enorm droog kan zijn is alles dan ook bedekt met een flinke laag rode stof. Zelfs de olifanten hebben hier een rode kleur.

Je reist per 4x4 minivan met privé chauffeur. Je overnacht in knusse safari lodges, gebouwd van natuurlijke materialen en 's avonds bij het kampvuur geniet je van het ultieme safarigevoel midden in de natuur. Reizen doe je altijd in je eigen groep met een Engelstalige privé chauffeur. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt.

Overnachten: 2 nachten in sfeervolle safari lodges en tented camp
Excursies: gamedrives
Maaltijden: 2 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner
Transport: vervoer van en naar alle parken, gamedrives met een safaribusje met opklapbaar dak
Overig: entreegelden parken (circa € 125,- p.p.p.d.), Engelstalige chauffeur/gids
  • Intercontinentale vlucht

  • fooien (indicatie chauffer/gids US $ 25,- per dag)

Dag 1 – Aankomst Tsavo West

Vanuit Amboseli of Mombassa reis je in een kleine vier uur naar de rand van het reservaat en stop je om even de benen te strekken bij de gestolde lava stromen van Shaitani en de natuurlijke Mzima springs, deze kristalheldere beekjes creëren hun eigen paradijs in de droge Tsavo woestijn, een oase van palmbomen en acacia’s. Vanaf daar kun je zwemmende nijlpaarden, krokodillen en tropische vissen bezichtigen.

Tsavo is een afwisseling van droge savannes, hellingen, met rode aarde, groene bossen met acacia’s en tropische vogels. Ook zijn er fascinerende uitzichten op vulkanen, die lang geleden hun laatste uitbarstingen hadden.

Dag 2 – Van Tsavo West naar Tsavo Oost

Als de zon nog maar net aan z’n dag begint maak je een gamedrive op zoek naar wild. Op weg naar de volgende lodge maak je al rijdend een gamedrive. Het dak van het safari busje wordt opengeklapt zodat je 360 graden zicht hebt. ’s Ochtends vroeg heb je de meeste kans om leeuwen of cheeta’s te zien die nog aan het jagen zijn of al liggen uit te buiken in het hoge gras. Bij aankomst van je volgende overnachting staat de lunch voor je klaar.  Als het weer een beetje begint af te koelen vertrek je voor een tweede gamedrive. Door twee overnachtingen op verschillende plaatsen in Tsavo is de kans groot om meer wild te spotten.

’s Avonds in de lodge wordt er een kampvuur aangestoken. Met een warme kop koffie of een lekker biertje geniet je van het echte safarileven; duizenden sterren, knisperende hout en in de verte het gebrul van wilde beesten die zich opmaken voor de jacht.

 

Dag 3 – Tsavo Oost

Vandaag nog een laatste ochtend game voordat je doorreist naar de tropische stranden van Diani Beach.

Het Tsavo nationaal park is het oudste en grootste nationale park van Kenia. Het park bestaat uit twee delen, Tsavo West en Tsavo Oost. Het was vroeger één park maar door de gebouwde railway is het park door de Britten in 2-en gesplitst. Die treinreis kunnen wij ook voor je regelen!

Tsavo Nationaal Park heeft een ongelofelijke vegetatie en verscheidenheid aan gewassen en dieren! In het gebied leven meer dan 50 soorten zoogdieren en bijna 400 soorten vogels. Tsavo National Park staat bekend om de vele olifanten en de grote treksporen die zij achter hebben gelaten. Samen met het uitzicht op de Kilimanjaro, zeker een highlight omdat hier ook de Big 5 zit. Tsavo Oost ligt ten zuiden van de Galana rivier, een uitgestrekt, droog gebied, typerend aan de Afrikaanse wildernis. Het park heeft hele mooie plekken om het wild te spotten. Dichtbij de ingang van het park, op de heuvels heb je een spectaculair uitzicht op drie drinkplaatsen. Een geheime gang onder het aardoppervlak brengt je naar een observatiepunt. Vanaf daar kunt je met een beetje mazzel, de dieren van dichtbij bezichtigen.

 

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan