Zon, zee en Zanzibar – Nungwi (Noorden)

zanzibar tanzania

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Zanzibar - Stonetown
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: Vanaf € 565,- p.p. bij 2 personen
Reistype: Individueel

De naam Zanzibar alleen al doet exotische beelden omhoog borrelen van eindeloze witte stranden, wuivende palmen en een azuurblauwe zee. Na een aantal dagen relaxen, snuif je de Swahili cultuur op in de kronkelsteegjes van het mystieke en eeuwenoude Stonetown.

Als je na aankomst door de groene binnenlanden rijdt, passeer je gesluierde vrouwen en spelende kinderen. Je ruikt de specerijen in de kleine winkeltjes. Je overnacht bij het plaatsje Nungwi, waar wij een selectie hebben gemaakt van een aantal beach resorts. Het verblijf is rustig gelegen en je zit pal aan het strand. Je kunt eenvoudig de meer levendige omgeving opzoeken voor een hapje of drankje in een van de leuke restaurantjes. Omdat je veel keuze hebt qua restaurantjes in de omgeving, is alleen ontbijt inbegrepen. Zanzibar in Tanzania vinden wij de fijnste manier om een safari door Tanzania af te sluiten.

Overnachten: 3 nachten in kleinschalig beachresort, 1 nacht in authentiek hotel in Stonetown
Excursies: geen
Transport: airport transfer Zanzibar en Stonetown
Maaltijden: 4x ontbijt
  • intercontinentale vlucht (gemid. € 900,- p.p.)

  • binnenlandse vlucht Zanzibar

  • optionele excursies: spice tour of duik -en snorkeltrip

  • maaltijden naast ontbijt

Dag 1 – Zanzibar Tanzania

Vanaf Kilimanjaro airport vlieg je in ongeveer een uur naar het eiland Zanzibar. Op de kleine luchthaven van Zanzibar staat je chauffeur op je te wachten met een bordje met je naam erop. Hij brengt je naar het noorden, naar je kleinschalige beach resort in het levendige Nungwi.

Het is nog ongeveer anderhalf uur rijden dwars door het groene binnenland van het eiland. Je rijdt langs plantages en kleine dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Kinderen ballen of hoepelen in de tuin en de ouderen doen een dutje op de veranda.

 

Dag 2 en 3 – Relaxed verblijf strand Nungwi

De komende twee volle dagen kun je helemaal naar eigen wens invullen. Je kunt eindeloos luieren in je hangmat, een bibliotheek uitlezen en af en toe poedelen in het zwembad of de zee. Maar er is veel meer te doen. Bij de receptie van je hotel kunnen ze alles voor je regelen en boeken. Je kunt bijvoorbeeld samen met een gids een ‘spice tour’ maken op dit eiland dat bekend staat om zijn specerijen.

De kleurrijke onderwaterwereld rond Zanzibar kun je ook gaan ontdekken tijdens een duik- of snorkeltrip. Lees meer over het duiken bij Zanzibar.

Dag 4 – Shoppen in Stonetown

Vandaag zit je verblijf aan het strand erop en reis je naar Stonetown. Honderden jaren geleden was dit het bruisende handelscentrum tussen Azië, het midden Oosten en Afrika. Er hangt een mystiek Arabisch sfeertje en de bewoners zijn erg vriendelijk en gastvrij.

Achter de mooie uit hout gesneden deuren kun je naar hartenlust souvenirs shoppen. Van schilderijen met klassieke en moderne Afrikaanse printen, tot linnen doeken, tassen en fraai houtsnijwerk.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan