tanzania safari cheetah

Alle tijd voor safari en meer

8-daagse safari Tanzania

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Tarangire – Lake Manyara – Lake Natron - Serengeti - – Ngorongoro
Reisduur: 8 dagen / 7 nachten (prive safari)
Reissom: Privé safari: € 2859,-p.p. bij 2 personen
Join in: €2228,- p.p. (max 6 personen)
Reistype: Join in (vaste vertrekdata) of privé safari (dagelijks)

Deze bouwsteen biedt de mogelijkheid om vijf wereldberoemde wildparken van Tanzania op een onvergetelijke manier te beleven. Elk park heeft iets unieks: In Tarangire vind je de grootste dichtheid olifanten en fraaie baobab bomen, het relatief kleine Lake Manyara National Park staat bekend om z'n boomklimmende leeuwen. Je strekt de benen tijdens een wandelsafari bij het surrealistische Lake Natron vol roze flamingo's. In de Serengeti kom je terecht in een life uitzending van National geographic: luierende leeuwen, tetterende olifanten en duizenden grazende gnoes en zebra's. Je daalt af in de Ngorongoro krater ook wel de Ark van Noach of het achtste wereldwonder genoemd. Het is de grootste nog in tact zijnde krater met de grootste dichtheid wilde dieren dan waar ook ter wereld.

Overnachten: 3 nachten in sfeervolle lodge, 2 nachten in een basic camp bij Lake Natron, 2 nachten in een private camp op de Serengeti
Excursies: Bezoek aan de Masai, wandeling naar de waterval, bezoek Lake Natron, gamedrives in verschillende parken. Optioneel: bezoek aan plaatselijke school en kliniek
Transport: vervoer van en naar alle parken, gamedrives met een Toyota landcruiser met opklapbaar dak
Maaltijden: 7 x ontbijt, 7 x lunch, 7 x diner
Overig: entreegelden parken (circa € 125,- p.p.p.d.), Engelstalige chauffeur/gids
  • intercontinentale vlucht (gem. € 1100,- p.p.)

  • visum kosten (€ 50,- p.p.)

  • fooien (indicatie chauffer/gids US $ 20,- per dag, per gezelschap)

tanzania bijzondere ontmoetingPrivé safari

Met onze privé safari kies je voor flexibiliteit en de vrijheid van je eigen vertrekdatum en chauffeur. Met onze 8 daagse privé-safari bepaal je zelf je eigen tempo samen met je gids. Je hebt alle vrijheid om langer te blijven staan om nog die ene foto te maken of te genieten van alle dieren om je heen. Je bezoekt eerst de kleinere parken van Tanzania (Tarangire/Lake Manyara). Als fijne afwisseling in de reis kun je de benen strekken bij Lake Natron voordat je eindigt met de twee hoogtepunten voor vele reizigers, het bezoek aan de Serengeti en de Ngorongoro krater. Na twee nachten in de uitgestrekte Serengeti, reis je verder naar de krater. Om hier de laatste nacht te overnachten en de volgende dag de afdaling te maken in de krater om nog een laatste keer veel wild te spotten, want dat is gegarandeerd! Reizen in Tanzania en Kenia is echter niet goedkoop. Een ‘join in’ safari is onze oplossing om de kosten van auto en chauffeur te delen met 2 tot 5 mede reizigers. In overleg met je reisgenoten stopt de Engelssprekende chauffeur/gids waar en wanneer je wilt om een foto te maken. Net als bij onze privé-safari’s overnacht je in sfeervolle kleinschalige lodges en tented camps.

masaikleden tanzania safari

Dag 1 – Olifanten en baobabs in Tarangire National Park

Moshi/Arusha – Tarangire/Karatu (reistijd ca. 3 uur)

De meeste reizigers boeken voorafgaand aan deze Tanzania safari bouwsteen eerst een startpakket. Dit is een airport transfer en de eerste hotelovernachting na aankomst in Tanzania. Zie onze Easy Going Tanzania.

Onze Engelstalige chauffeur/gids haalt je op bij je hotel in een 4-wheel drive landcruiser. Het dak is opklapbaar zodat je tijdens de Tanzania safari 360 graden om je heen kunt kijken. Zodra je de stad uit bent, rijd je een compleet andere wereld binnen. Masai herders, gekleed in hun typische rood geblokte doeken, zwaaien je vrolijk toe vanuit hun hutjes. Het is ongeveer 2,5 a 3 uur rijden naar Tarangire, dat vooral qua natuur afwijkt van de overige wildparken.

tanzania tarangireEen van de belangrijkste kenmerken zijn de baobab bomen die het park versieren en het grote aantal olifanten dat hier leeft. Het is één van de weinige parken ter wereld waar je wilde honden kunt zien. De chauffeur heeft een lunchpakketje voor je meegenomen, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je game drive (speurtocht naar wild). Als de zon begint te zakken boven de baobab bomen, rijd je terug naar de uitgang van het park. Het is ongeveer 1,5 uur rijden naar het plaatsje Karatu.

Je overnacht in een sfeervolle lodge, in plaats van de veelal dure en massale lodges in het park. Je nette bungalow is van alle gemakken voorzien. Terwijl jij je opfrist, roert de kok in z’n pannen voor een lekkere warme maaltijd in het restaurant. Na zo´n eerste safaridag is het heerlijk wegdommelen.

safari tanzania manyaraDag 2 – Lake Manyara National Park

Karatu – Lake Manyara (ca. 1 uur rijden)

Vandaag bezoek je Lake Manyara. Het is ongeveer een uur rijden naar Lake Manyara. Dit relatief kleine wildpark dankt zijn naam aan het alkaline meer waar duizenden flamingo’s de oevers afstruinen naar voedsel en waar nijlpaarden lekker liggen te badderen.

Maar het meest beroemd zijn de boomklimmende leeuwen. Het blijft uiteraard de wilde natuur, maar met een beetje geluk zie je ze luieren op een dikke tak. Verder heb je naast zebra’s, gnoes, impala’s en bavianen, grote kans om olifanten en giraffen te zien. Aan het eind van de dag rijd je in ongeveer een uur weer terug naar je lodge/tented camp in Karatu.

tanzania masai lake natronDag 3 – Bezoek aan de Masai en Lake Natron

Karatu – Lake Natron (ca. 6 uur rijden)

De beroemde parken van Tanzania trekken veel bezoekers. Daarom vonden wij het desolate Lake Natron een prettige afwisseling. Het is een halve dag rijden, maar je hebt dan wel het echte ‘off the beaten track-gevoel’.

Onderweg maak je kennis met de kleurrijk geklede Masai. Tijdens je safari zul je veel Masai zien die erin zijn geslaagd om hun traditionele leven in harmonie met de natuur te behouden. Je bezoekt een Masai dorp in de buurt. Doordat weinig toeristen deze regio bezoeken vonden wij onze ontmoeting met de Masai dan ook oprecht en warm.

De kinderen willen je graag hun dorp laten zien en de vrouwen heten je gastvrij welkom in hun hut. De mannen leren je graag over hun dagelijkse leven en hun cultuur. De meeste Masai spreken geen Engels, maar er zijn een aantal Masai die wel Engels kunnen en die je begeleiden.

tanzania lake natronDaarna rijd je verder naar Lake Natron. Tussen de safaridagen in de landcruiser kun je hier eens goed de benen strekken. Bij aankomst in het kamp heb je zicht op de actieve vulkaan Oldonyo Lengai, wat in het Masai ‘berg van god’ betekent.

Je slaapt hier onder de sterren. Onze lokale partner heeft hier een kamp opgezet met echte bedden in ruime 2-persoonstenten waarin je rechtop kunt staan. Je hebt je eigen toilet en een nette gedeelde bush douche. ‘s Avonds kun je genieten van een drankje rond het kampvuur onder een hemel met tientallen sterren.

natron flamingos tanzaniaDag 4 – Flanerende flamingo’s

Na het ontbijt loop je onder begeleiding van een lokale masai naar Lake Natron waar duizenden flamingo’s trots langs de oevers paraderen. Het meer zit vol mineralen, de ideale voedingsbodem voor kreeftjes, het lievelingsmaal van flamingo’s en de oorzaak van de roze veren. De wandeling is goed te doen met een normale conditie en we raden aan om stevige wandelschoenen mee te nemen. Onderweg vertelt de masai over het gebied. En houd je camera gereed, want er lopen ook hier giraffen in de omgeving rond.

Houd je van fotograferen, dan kun je hier mooie plaatjes schieten. Heel de ochtend kun je op je gemak van het uitzicht genieten en voor de lunch koers je rustig richting het kamp.

tanzania waterval lake natronNa de lunch is er tijd om je om te kleden voor het bezoek aan de waterval. De waterval ontstaat uit de Ngare Sero River en heeft een natuurlijk jacuzzi. We adviseren om kleding en schoenen aan te trekken die nat mogen worden. De waterval ligt in een kloof en tijdens de tocht klim en loop je over rotsen en steek je af en toe door het water over. Het is een avontuurlijke klim maar wij vonden de beweging erg prettig na de eerste dagen safari.

De tocht start rustig over een gebaand pad maar al snel loop je door het water en wordt de tocht avontuurlijker. Je loopt over rotsen heen en wij stonden af en toe stil om de uitzichten van de kloof zelf te bewonderen. Na ongeveer 45 min klim je over een laatste rots en zie je waarvoor je het allemaal hebt gedaan, een verborgen en vrijwel verlaten waterval. Je hebt hier genoeg tijd om foto’s te maken en uiteraard een lekkere verkoelende douche te nemen!

Je loopt dezelfde route terug en wordt door de chauffeur terug naar het kamp gebracht. Na een actieve middag bereid de kok weer een smaakvolle maaltijd en breng je de laatste nacht tussen de flamingo’s door.

safari TanzaniaDag 5 – Op naar de Seregenti

Lake Natron – Serengeti (reistijd ca. 6 uur)

Vandaag heb je een lange reisdag voor de boeg. De weg naar de Serengeti is niet al te best waardoor je maar langzaam vooruit komt over de hobbelige weg. Door de verschillende landschappen onderweg is het zeker geen saaie route om te rijden. Rond de lunch kom je aan bij de gate van Serengeti Nationaal Park. Al speurend naar wild rijd je richting het private camp in het park waar je aankomt als het zonnetje bijna onder is.

Tijdens je Tanzania safari overnacht je op één van de beste game drive routes in de Serengeti. Het mobiele kamp wordt namelijk strategisch opgezet in een gebied waar die periode het meeste wild zit. In de wintermaanden is dit Ndutu area, aan de zuid-oostkant van de Serengeti. Er is van december tot mei geen betere plaats te bedenken om één van ‘s werelds grootste wildlife spektakels van dichtbij mee te maken, ofwel dé grote trek.

tanzania mobiel kamp zebraTijdens de andere maanden wordt het kamp in het noorden van de Serengeti opgezet. Zo ben je dichtbij de grens met de Masai Mara en kun je delen van de grote trek zien.

In het private camp slaap je op echte bedden in tweepersoons tenten waarin je rechtop kunt staan. Kijk hier voor meer informatie over private camping in Tanzania en Kenia.

Gnoes en zebra’s kun je vanuit je tent voorbij zien sjokken. De toilet en bush douche zijn schoon en alleen de bush douche deel je met een enkele mede reiziger. Wanneer je lekker bij het kampvuur zit, bereidt de kok een culinaire maaltijd. De ondergaande zon maakt ruimte voor een immense sterrenhemel en je hoort leeuwen brullen en hyena’s huilen. Dít is Afrika.

tanzania gamedriveDag 6 – Kopjes en leeuwen in de Serengeti

Nog voor de zon boven de horizon uitpiept, trek je er op uit. Met een thermoskan met koffie stap je in de landcruiser voor een vroege gamedrive. Veel dieren maken gebruik van dit koele en rustige moment van de dag om zich te verplaatsen. Wij zagen een mannetjes leeuw liggen uitbuiken in het hoge gras. Iets verderop stonden de leeuwinnen rondom het karkas van een zebra. De gieren cirkelen hoog in de lucht en op veilige afstand ijsbeerden ongeduldige hyena’s. We hadden het gevoel alsof we in een uitzending van National Geographic terecht waren gekomen.

‘s Middags lopen de temperaturen op en zoeken de meeste dieren verkoeling in de schaduw. Na de lunch volgden wij hun voorbeeld. Als het weer wat koeler wordt, vertrek je voor de middag gamedrive. Als de zon onder is, rijd je terug naar het kamp.

safari Tanzania leeuwenDag 7 – Uitgestrekte vlaktes van de Serengeti

Serengeti – Ngorongoro krater (reistijd ca. 6 uur)

Al game drivend rijd je vandaag richting de gate. Onderweg heb je nog volop tijd en kans om wild te spotten. Ga op zoek naar een luipaard in een boom om de Big Five compleet te maken, of strek even de benen bij de hippopool. Je hoeft niet lang te wachten voor een blik in een enorme nijlpaardenbek.

Het is een hele rit vandaag. Deze laatste nacht reserveren we een lodge in de Ngorongoro krater.

tanzania ngorongoroDag 8 Ngorongoro krater – Terug naar Arusha of Moshi en dan…

Ngorongoro krater – Moshi/Arusha (reistijd ca. 3 uur)

In de vroege morgen vervolg je de Tanzania safari naar het ‘achtste wereldwonder’: De Ngorongoro krater. Je hebt tijdens de reis van gisteren al een blik kunnen werpen in de krater. Vandaag ga je dan echt afdalen. De krater is niet voor niets een World Heritage Site van UNESCO. Het is de grootste nog in tact zijnde krater met de grootste dichtheid wilde dieren ter wereld en wordt ook wel de ‘Ark van Noach’ genoemd.

Toen wij bij de kraterrand aankwamen, viel het even stil. Wat een uitzicht…  Met de landcruiser daal je langzaam af in de krater voor een gamedrive. Lang speuren is niet nodig: (veel) leeuwen, gnoes en zebra’s, een poel vol knorrende nijlpaarden, jakhalzen en in het midden een meer vol flamingo’s. Vergeet niet goed te zoeken naar de zeldzame zwarte neushoorn. Van alle parken in Tanzania heb je hier de grootste kans om ze te zien.

Hierna komt er een einde aan je Tanzania safari door de meest beroemde wildparken en rijd je in ongeveer drie uur terug naar de bewoonde wereld. Het is gebruikelijk om de chauffeur een fooi te geven. De algemene richtlijn is ongeveer US$20,- per dag. Uiteraard kun je deze fooi delen met het aantal personen van je gezelschap.

Je kunt vervolgens kiezen voor een van onze kortere bouwstenen vanaf Moshi zoals pluk je eigen koffie. Wil je graag een actieve bouwsteen, dan kun je ook drie dagen op de trappers langs Kilidorpjes of de Kilimanjaro beklimmen. Of heb je al Zin in Zanzibar?

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

8-daagse join-in safari

Reissom: € 2228,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Join-in safari

We bieden voor deze route ook een ‘join- in’ safari aan. De kosten voor deze safari zijn lager omdat je de kosten van de auto en chauffeur/gids deelt met 2 tot 5 andere reizigers. De ‘join in’ safari’s hebben de volgende vaststaande vertrekdata (de privé safari’s kunnen dagelijks aanvangen):

2017: december: 23, 28

2018:
januari: 15, 27
februari: 7, 26
juni: 6, 18
juli: 1, 11, 19
augustus: 4, 10
september: 3, 9, 16, 25
oktober: 3, 9, 15
december: 22, 28

 

Wil je binnen 8 weken voor vertrek een join-in Tanzania safari maken? Dan controleren we eerst de beschikbaarheid voor je. Het kan zijn dat er alleen privé safari’s mogelijk zijn.

Upgrade: tent met ensuite bathroom

Reissom: € 250,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 4 nachten in een upgrade tent

In onze private camps in de Serengeti en bij Lake Natron boeken wij standaard een comfortabele tent waarin je rechtop kunt staan. Je slaapt in echte bedden. Je hebt je eigen toilet en de bush douche deel je met enkele mede reizigers.

Vind je het kamperen in de bush al heel wat en heb je liever je eigen badkamer in je tent, kies dan voor een upgrade tent met ensuite bathroom. Ook zijn de upgrade tenten nog iets ruimer dan de standaard tenten. Zo heb je het comfort van een safari lodge midden in de Serengeti en hoef je het echte Afrika bush gevoel niet te missen.

Welke optie wil je aanvragen?

Alle tijd voor safari en meer
8-daagse join-in safari
Upgrade: tent met ensuite bathroom
x

Verstuur je reisplan