safari Samburu Kenia

In het spoor van de blanke Masai

Privé safari Samburu Kenia

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Nairobi – Samburu NP – Sweetwaters – Lake Baringo – Lake Bogoria – Lake Nakuru - Nairobi
Reisduur: 7 dagen / 6 nachten
Reissom: € 1940,- p.p. bij 2 personen
€ 1538,- p.p. bij 4 personen
Reistype: privé safari

De blanke Masai is het waargebeurde verhaal van de Zwitserse Corinne Hofmann die verliefd wordt op een Samburu krijger. Ze trekt het diepe binnenland in en wordt uiteindelijk opgenomen in de inheemse Samburu gemeenschap. Dergelijke verhalen spreken iedere reiziger tot de verbeelding. We laten je daarom graag kennismaken met het échte Kenia.

Vanuit Nairobi reis je de evenaar over richting het ruige noorden. Je trekt diep het land in, voor onder andere een safari door een van Kenia's mooiste parken, Samburu National park. Onderweg slaap je in tented camps midden in de natuur. Reizen in het spoor van de blanke Masai is het ontdekken en vooral beleven van Kenia buiten de begaande paden.

Je reist altijd met je eigen groep met je eigen Engelstalige privé chauffeur. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt.

Overnachten: 6 nachten in bush camps en tented camps
Excursies: boottocht op Lake Baringo
Transport: transfer van en naar Nairobi, vervoer tussen alle parken, gamedrives met een safaribusje met opklapbaar dak
Maaltijden: 6 x ontbijt, 6 x lunch, 6 x diner
Overig: entreegelden parken, Engelstalige chauffeur/gids
  • intercontinentale vlucht

  • fooien (indicatie chauffeur/gids US $ 25,- per dag)

kenia samburu giraffeDag 1 – Van Nairobi naar Samburu

Reistijd: Nairobi – Samburu NP – circa 5 uur

‘s Ochtends word je in je hotel opgehaald door onze chauffeur en vertrek je richting het noorden van Kenia. Je gaat de evenaar over waar je kunt stoppen voor een fotomoment en rijdt vervolgens dwars over de vruchtbare akkers en door de valleien van de Kikuyi, een van de vele Keniaanse stammen. Tijdens de rit zie je hoe het lokale leven zich afspeelt en na zo’n drie uur rijden zie je met een beetje geluk de besneeuwde toppen van Mount Kenya.

In de namiddag kom je aan in het ruige gebied van de kleurrijke Samburu’s. Vraag aan je chauffeur of hij wil stoppen zodat je kennis kan maken met deze bijzondere stam. Je slaapt vannacht in een bush camp midden in Samburu National Reserve. Onderweg naar het kamp maak je de eerste gamedrive. Houd je ogen dus goed open want het wild spotten is begonnen.

kenia local womanDag 2 – safari Samburu Kenia

Nog voordat de zon zich laat zien, gaan we uit de veren en vertrekken na een licht ontbijt voor een hele ochtend safari door Samburu NP. Wij vinden dit een van de mooiste wildparken van Kenia. Zeker tijdens de zonsopgang. Het ruige landschap wordt omgeven door mysterieuze heuvels en bergen. Hier en daar staat een acacia boom en de rivieren worden omgeven door hoge palmbomen. We klappen het dak omhoog en gaan op zoek naar wild.

In het park heb je de kans om de big five te zien; leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Als de zon hoog aan de hemel staat en de meeste dieren beschutting zoeken tegen de hitte rijden we terug naar het kamp voor een lunch en misschien een siësta. In de namiddag maken we nog een gamedrive. Eet ’s avonds onder de sterren en luister naar spannende bush verhalen van de Samburu’s rondom het kampvuur.

samburu kenia sweetwaterDag 3 – Chimps en neushoorns bij Sweetwaters

Reistijd: Samburu – Sweetwaters NP circa 2,5 uur

Vroeg in de ochtend maak je de laatste gamedrive door Samburu. Je gaat nog even terug naar het kamp voor het ontbijt en dan is het tijd om in zuidelijke richting te rijden naar Sweetwaters Game Reserve, aan de voet van Afrika’s tweede hoogste berg Mount Kenya.

Vanaf de gate kom je zebra’s tegen en verschillende soorten antilopen. Je stopt bij het Chimpanzees Sanctuary van Jane Goodall. Hier worden chimpansees, die als huisdier zijn mishandeld en verwaarloosd, opgevangen en weer uitgezet. Je maakt een korte wandeling door het bos op zoek naar de chimpansees. Weer terug stap je in de auto en trek je dieper het park in op zoek naar olifanten, leeuwen en ander wild. Onderweg stop je bij Morani, een tamme neushoorn die je zonder problemen een aai over z’n bol kunt geven. Als de zon begint te zakken, rijd je naar je tented camp voor vannacht.

Dag 4 – Watervallen en meren

Reistijd: Sweetwaters – Lake Baringo circa 4 uur

Vandaag is het vroeg op, de chauffeur moet een flinke afstand afleggen. Het is behoorlijk hobbelen over de weg. Onderweg maak je een stop bij de Thomson falls. Bij deze watervallen kun je even de benen te strekken voor je verder rijdt naar Lake Baringo. Je gaat dwars door het binnenland en kunt lekker naar buiten kijken naar het leven van alledag wat zich afspeelt in de kleine dorpjes die je onderweg tegenkomt.

In de verte doemt Lake Baringo op en verblijf je verblijf vanavond op een sfeervolle campsite, in een comfortabele cottage aan de rand van het meer. Wij zijn aan het einde van de dag naar het ‘Lake view point’ gewandeld om te genieten van een zonsondergang die je alleen in Afrika meemaakt. Met een beetje geluk kun je vanavond na het eten in de verte de nijlpaarden aan land zien komen.

kenia lake baringoDag 5 – Boottocht Lake Baringo

Reistijd: Lake Baringo – Lake Bogoria circa 1 uur

’s Ochtends kunnen vroege vogels een optionele nature walk doen in de omgeving van het meer en samen met een gids speuren naar boeiende vogels, kruipende spinnen en sissende slangen. Na het ontbijt wordt je opgepikt voor een boottochtje op het meer. Je vaart langs de krokodillen die liggen te bakken in de zon. In het midden van het meer kijkt een groep nijlpaarden nieuwsgierig in het rond.

De rest van de dag ga je naar nabijgelegen Lake Bogoria National Reserve. Hier maak je gamedrives door een ruig vulkanisch landschap met warmwaterbronnen en water spuitende geisers. Ook zijn hier een hoop flamingo’s en pelikanen te zien. Na de safari rijd je weer terug naar je cottage bij Lake Baringo. Je zult vanavond makkelijk in slaap vallen door alle nieuwe indrukken.

Dag 6 – De flanerende flamingo’s van Nakuru

Reistijd: Lake Baringo – Lake Nakuru circa 2 uur

Deze morgen kun je rustig aan doen. Na een relaxt ontbijtje reis je verder naar Lake Nakuru, een van de bekendste parken van Kenia. Het spectaculaire beeld van duizenden flamingo’s op een helder blauw meer zal je waarschijnlijk nog lang bij blijven. Soms hebben de pelikanen hun plaats ingenomen. Ook heb je hier grote kans om de zeldzame witte of zwarte neushoorn te zien.

Aan het eind van de dag koers je naar je tented camp met zwembad en weids uitzicht op het vulkanische landschap. Doezel langzaam weg bij het fluiten van de vele vogels in dit gebied.

kenia diani kokonutDag 7 – Terug naar Nairobi

Reistijd: Lake Nakuru – Nairobi circa 2,5 uur

Na het ontbijt vertrek je weer richting Nairobi. Het is nog maar een klein stukje rijden vandaag. Als je graag nog een nachtje langer bij Lake Nakuru wilt blijven, dan plannen wij dit graag voor je in.

Wil je na deze bouwsteen het wereldberoemde wildpark Masai Mara bezoeken, dan kun je je verder reizen met onze bouwsteen Dus zo leven de Masai of Hakuna matata in de Masai Mara. Of ben je al klaar om te relaxen aan de kust van Diani Beach voor onze bouwsteen Tropisch toetje?