Mount Meru beklimmen

Mt Meru beklimming

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Mount Meru beklimmen
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 1440,- p.p. bij 2 personen
Reistype: privé

Mount Meru is met 4.566 meter de op twee na hoogste berg van Tanzania en de op vijf na hoogste berg van Afrika. De berg is gelegen in het Arusha National Park, waar je tijdens de bergbeklimming doorheen loopt. Arusha NP is tropische regenwoud aan de voet van de berg, met een verscheidenheid aan tropische vogels en apen. Hierna beginnen de rotspaden, sommige goed bewandelbaar en zeker ook pittige stukken. Met uitzicht over de savannes en meren van het Arusha NP, waar je grote groepen zebra’s, gnoes, olifanten en giraffen ziet grazen, en een mooi zicht op Mt. Kilimanjaro.

Overnachten: 3 nachten in saddle hut kampndaard hotel in Moshi
Excursies: geen
Transport: transfer vanaf Moshi heen en terug
Maaltijden: 3x ontbijt, 3x lunch, 3x diner
Overig: entreegeld Mt Meruanjaro Engelstalige berggids en dragers,
  • intercontinentale vlucht (gem. € 800,- p.p.)

  • fooien

Dag 1 – Momela Gate (1500 meter) naar MiriAkamba Hut (2500 meter).

Duur: 4 tot 5 uur, ongeveer 10 km

Bij de Momela Gate vul je de nodige papieren in, en hierna kan de klim beginnen. De wandeling brengt je door het tropische regenwoud aan de voet van de berg, en langs tal van bergstroompjes en watervallen. Je klimt met een bewapende ranger, omdat je hier nog steeds buffels tegen kunt komen.

 

Dag 2 – Miriakamba Hut (2500 meter) naar Saddle Hut ( 3570 meter).

Duur: 2 tot 3 uur, 4 km (omgeving Moorland is maanachtige omgeving met veel zand en rotsen).

Na het ontbijt verlaat je Miriakamba hut en vertrekt naar Little Meru (Little Meru is een lager gelegen top op 3820 meter). Je geniet hier van een lekkere lunch, en kun je foto’s nemen van de omgeving en de geweldige vergezichten, hierna terug naar de Saddle hut.

Dag 3 – Saddle Hut (3570 meter) naar de Top van Mount Meru (4566)en terug naar Saddle Hut (3570 meter).

Duur: Saddle Hut – Top, 4 tot 5 uur en 5 km – Top – Saddle Hut, 2 tot 3 uur (omgeving: rotsen en steen).

De meeste mensen beginnen midden in de nacht met klimmen, rond een uur of drie, zodat je de zon op ziet komen van achter Kilimanjaro, maar eerst is het nog een behoorlijke klim naar de top over de steile bergrug. Vroeg in de ochtend is het vaak onbewolkt, zodat je het beste zicht hebt op Arusha, en de Maasai steppes. Verder zie je ook Mt. Kilimanjaro, en twee andere vulkanen; Kitumbeini en Ol Doinyo Lengai, deze laatste is een actieve vulkaan, welke je ook kunt beklimmen.

Dag 4 – Saddle Hut (3570 meter) naar Momela Gate (1500 meter).

Duur: 3 tot 5 uur, ongeveer 9 km.

Na het ontbijt loop je op je gemak terug naar beneden, en geniet van de weidse uitzichten. Bij terugkomst krijg je een certificaat uitgereikt, waarop staat dat u de berg met succes heeft beklommen. Vervolgens wordt je teruggebracht naar je verblijf in Moshi en kun je een welverdiende warme douche nemen, of een verfrissende duik in het zwembad maken.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan