Masai Kenia reizen cultuur

Maji Moto – Dus zo leven de Masai…

Privé safari Masai Kenia

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Nairobi – Maji Moto – Masai Mara – Nairobi
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen
€ 295,- p.p. bij 4 personen
Reistype: privé safari

Deze bouwsteen neemt je mee in het leven van de Masai, het trotse herdersvolk van de Afrikaanse savanne. Ze laten je zien hoe ze leven en hoe ze in het leven staan. Het is een goedlachs en vrolijk volk, dat als een van de weinige stammen nog vasthoudt aan hun eigen cultuur. Je gaat samen wandelen en ontdekt de natuur vanuit een heel ander perspectief. Je bezoekt hun traditionele huisjes, maakt samen vuur en leert hoe je een speer werpt. Slapen doe je in een ruime koepeltent in ons eco camp, gerund door de Masai. Dit is voor ons en veel van onze reizigers de favoriete bouwsteen omdat het een unieke en authentieke ervaring is.

In Kenia reis je altijd met je eigen groepje en je eigen privé gids. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt. Informeer bij de reisspecialist voor de mogelijkheden.

Overnachten: 2 nachten op een private camping
Excursies: rondleiding bij de Masai
Transport: transfer van en naar het vliegveld, gamedrives met een safari busje met opklapbaar dak
Maaltijden: 4 x ontbijt, 4 x lunch, 3 x diner
Overig: entreegelden parken, Engelstalige chauffeur/gids
  • internationale vlucht

  • overige maaltijden en drankjes

  • fooien (indicatie chauffeur/gids US $ 25,- per dag, per gezelschap)

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

kenia maji moto ecocampDag 1 – Op weg naar Maji Moto

Nairobi naar Maji Moto ongeveer 4 uur rijden

In Nairobi word je opgehaald door onze chauffeur en rijden we zuidwaarts richting de Masai Mara, één van de bekendste wildparken van Kenia. Het eerste stuk weg is goed, maar al vrij snel nemen kuilen en hobbels de plaats in van het asfalt. Je rijdt nu dwars door het uitgestrekte land van de Masai. Onderweg wordt er vrolijk naar je gezwaaid door deze trotse herders die met hun rode doeken fel aftekenen tegen de dorre achtergrond.

Onze lokale partner heeft samen met de Masai daar een kleinschalig kamp opgezet. Wij kunnen je deze unieke belevenis aanbieden, waarin je eventjes deel uitmaakt de Masai.

kenia masai uitzichtIn het private camp waar je overnacht is aan alles gedacht; lichtgewicht tenten met keurig opgemaakte matrasjes, een bush douche en toilet. Er is ook een kok die alvast aan de slag gaat voor het avondeten, terwijl de Masai hout sprokkelen voor het kampvuur.

Na de lunch maak je een wandeling met de goedlachse en altijd vrolijke Masai die je alles vertellen over hun cultuur. Ze stoppen bij bomen en planten en verklappen hun geheimen over de medicinale werking. De Masai vertellen je graag hun verhalen over de jacht van hun voorouders en brengen je naar de mooiste plekjes waar je een uitzicht hebt over de immense savanne die zich voor je uitstrekt. ’s Avonds na het eten kun je een ontspannen bad nemen in de natuurlijke warme bron. Rond het kampvuur vertellen ze trots nog meer (sterke) verhalen. Lees hier meer over private camping in Kenia en Tanzania. Maji Moto Eco camp heeft ook een eigen website met meer informatie.

Masai Kenia dorp kindjesDag 2 – Op pad met de Masai

Wellicht word je wakker van de vrolijk kwetterende vogels. De kok is al druk in de weer met het ontbijt en er staat een lekkere bak koffie voor je klaar. In de loop van de ochtend ga je te voet met de Masai op pad en breng je een bezoek aan hun dorp. Ze laten graag hun manyatta’s, traditionele huisjes van takken en stro, zien. Je ziet de vrouwen kleurrijke sieraden maken en als je wilt mag je het ook zelf proberen. Na het dorpsbezoek word je vrolijk uitgezwaaid en ga je terug richting het kamp, waar de lunch klaarstaat. Op het heetst van de dag kun je een siësta houden of een boek lezen in de schaduw van de bomen. Je kan hier ook een nightdrive maken!

kenia leeuwenDag 3 – Op naar de Masai Mara

Ongeveer 2 uur rijden naar de Masai Mara

We kunnen deze bouwsteen uitbreiden met een extra nacht in het Maji Moto kamp zodat je een dag op safari kunt naar de beroemde en nabijgelegen Masai Mara. Je slaapt dan niet in het park dus zo bespaar je veel kosten. We passen dit graag aan in je privé Kenia rondreis.

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen