Masai Kenia reizen cultuur

Dus zo leven de Masai…

Privé safari Masai Kenia

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Nairobi – Maji Moto – Masai Mara – Nairobi
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 1275,- p.p. bij 2 personen
€ 966,- p.p. bij 4 personen
Reistype: privé safari

Deze bouwsteen neemt je mee in het leven van de Masai, het trotse herdersvolk van de Afrikaanse savanne. Ze laten je zien hoe ze leven en hoe ze in het leven staan. Het is een goedlachs en vrolijk volk, dat als een van de weinige stammen nog vasthoudt aan hun eigen cultuur. Je gaat samen wandelen en ontdekt de natuur vanuit een heel ander perspectief. Je bezoekt hun traditionele huisjes, maakt samen vuur en leert hoe je een speer werpt. Slapen doe je in een ruime koepeltent in ons eco camp, gerund door de Masai. Dit is voor ons en veel van onze reizigers de favoriete bouwsteen omdat het een unieke en authentieke ervaring is. Je reist verder naar de Masai Mara waar je op zoek gaat naar leeuwen, luipaarden en kudden gnoes en zebra's.

In Kenia reis je altijd met je eigen groepje en je eigen privé gids. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt. Informeer bij de reisspecialist voor de mogelijkheden.

Overnachten: 4 nachten op een private camping
Excursies: rondleiding bij de Masai
Transport: transfer van en naar het vliegveld, gamedrives met een safari busje met opklapbaar dak
Maaltijden: 4 x ontbijt, 4 x lunch, 3 x diner
Overig: entreegelden parken, Engelstalige chauffeur/gids
  • internationale vlucht

  • overige maaltijden en drankjes

  • fooien (indicatie chauffeur/gids US $ 25,- per dag, per gezelschap)

kenia maji moto ecocampDag 1 – Op weg naar Maji Moto

Nairobi naar Maji Moto ongeveer 4 uur rijden

In Nairobi word je opgehaald door onze chauffeur en rijden we zuidwaarts richting de Masai Mara, één van de bekendste wildparken van Kenia. Het eerste stuk weg is goed, maar al vrij snel nemen kuilen en hobbels de plaats in van het asfalt. Je rijdt nu dwars door het uitgestrekte land van de Masai. Onderweg wordt er vrolijk naar je gezwaaid door deze trotse herders die met hun rode doeken fel aftekenen tegen de dorre achtergrond.

Onze lokale partner heeft samen met de Masai daar een kleinschalig kamp opgezet. Wij kunnen je deze unieke belevenis aanbieden, waarin je eventjes deel uitmaakt de Masai.

kenia masai uitzichtIn het private camp waar je overnacht is aan alles gedacht; lichtgewicht tenten met keurig opgemaakte matrasjes, een bush douche en toilet. Er is ook een kok die alvast aan de slag gaat voor het avondeten, terwijl de Masai hout sprokkelen voor het kampvuur.

Na de lunch maak je een wandeling met de goedlachse en altijd vrolijke Masai die je alles vertellen over hun cultuur. Ze stoppen bij bomen en planten en verklappen hun geheimen over de medicinale werking. De Masai vertellen je graag hun verhalen over de jacht van hun voorouders en brengen je naar de mooiste plekjes waar je een uitzicht hebt over de immense savanne die zich voor je uitstrekt. ’s Avonds na het eten kun je een ontspannen bad nemen in de natuurlijke warme bron. Rond het kampvuur vertellen ze trots nog meer (sterke) verhalen. Lees hier meer over private camping in Kenia en Tanzania. Maji Moto Eco camp heeft ook een eigen website met meer informatie.

Masai Kenia dorp kindjesDag 2 – Op pad met de Masai

Wellicht word je wakker van de vrolijk kwetterende vogels. De kok is al druk in de weer met het ontbijt en er staat een lekkere bak koffie voor je klaar. In de loop van de ochtend ga je te voet met de Masai op pad en breng je een bezoek aan hun dorp. Ze laten graag hun manyatta’s, traditionele huisjes van takken en stro, zien. Je ziet de vrouwen kleurrijke sieraden maken en als je wilt mag je het ook zelf proberen. Na het dorpsbezoek word je vrolijk uitgezwaaid en ga je terug richting het kamp, waar de lunch klaarstaat. Op het heetst van de dag kun je een siësta houden of een boek lezen in de schaduw van de bomen. Je kan hier ook een nightdrive maken!

kenia safari busjeDag 3 – Op weg naar de Masai Mara

Maji Moto naar Masai Mara ongeveer 2 uur rijden

Nadat je rustig bent wakker geworden en hebt ontbeten, rijd je in twee uurtjes naar de Masai Mara. Dit is een van de meest bekende wildparken ter wereld en grenst aan de Serengeti in Tanzania. Na de lunch rijden we naar de gate voor een gamedrive. Het dak is opklapbaar zodat je 360 graden om je heen kunt kijken. Het zal moeilijk worden je chauffeur voor te blijven bij het wild speuren, want hij heeft getrainde ogen en kan je alles vertellen over de dieren van de Masai Mara.

Je rijdt over vlaktes en door beboste gebieden, langs rivieren vol krokodillen en hippo’s, kudden zebra’s en gnoes. Vrijwel zeker zul je leeuwen en olifanten zien. Dit is wildernis op z’n puurst. Je verblijft in een comfortabel tented camp aan de rand van het park. In de verte hoor je de hyena’s lachen en leeuwen brullen. Hun dag is nog maar net begonnen.

kenia sunsetDag 4 – Game drive in de Masai Mara

Nog voor de zon boven de horizon uitpiept word je gewekt door je chauffeur. Na een kop koffie en een stevig ontbijt, stap je in het safaribusje, waar het dak wordt opengeklapt. Een warme trui is ’s ochtends vroeg geen overbodige luxe. Je hebt vandaag een volledige dag gamedrive in de Masai Mara. Als je door het park rijdt, kruipt het zonnetje langzaam omhoog en kleurt de uitgestrekte savanne oranje. In de verte staat een eenzame acacia boom. Plotseling staat de chauffeur op z’n rem. Op het eerste gezicht lijkt er niks te zien, maar dan zie je in het hoge gras een mannetjes leeuw die ligt uit te buiken van de jacht. Gieren cirkelen hoog in de lucht en op veilige afstand ijsberen ongeduldige hyena’s, wachtend op het moment dat de leeuwen afdruipen. Je hebt gevoel alsof je in een uitzending van National Geographic terecht bent gekomen.

kenia leeuwenDag 5 – Al gamedrivend terug naar Nairobi

Masai Mara naar Nairobi  6 uur rijden

Na een lekker ontbijt neem je afscheid van het lieve personeel en koers je richting Nairobi voor de voortzetting van je reis. Je rijdt nog een paar uurtjes door het park en speurend naar het wild rijd je naar de gate en zetten we koers terug naar Nairobi. Het is een behoorlijke rit van zes uur over een behoorlijke hobbel de bobbelweg. Je eindigt in Nairobi waar je een nachtje slaapt in ons knusse hotel (niet inclusief in de prijs van deze bouwsteen).

We plannen ook graag onderweg een extra nachtje bij de Masai of als je nog geen genoeg hebt van safari langer in de Masai Mara? Laat het ons gerust weten 🙂

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Zweven boven de Masai Mara

Reissom: € 472,- p.p.
Inbegrepen: ballonvaart boven de Masai Mara in Kenia

Heb je een genoeg te besteden dan is het, zonder overdrijven, zeker de moeite waard om ’s ochtends vroeg een ballonvaart te maken. Vanaf boven heb je een spectaculair uitzicht over de Masai Mara.

Welke optie wil je aanvragen?

Dus zo leven de Masai…
Zweven boven de Masai Mara
x