reizen tanzania koffie

Pluk je eigen koffie

Reis Tanzania

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Moshi - Uru
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 140,- p.p. bij 2 personen
Reistype: Privé reis

Op zoek naar een leuke en betaalbare invulling tussen safari en strand? We hebben deze korte bouwsteen ontwikkeld zodat je een kijkje kunt nemen in het normale leven van de Tanzaniaan en ook een steentje bijdraagt aan hun inkomen. Deze bouwsteen neemt je mee naar de koffieplantages aan de voet van de Kilimanjaro waar je het proces van koffie maken doorloopt.

Je maakt kennis met de goedlachse bewoners en koffieboeren van Uru en steekt de handen uit de mouwen om zelf koffie te maken in een prachtige setting van de groene natuur. Je plukt, droogt, brand en maalt je eigen kopje koffie. Voor je weer verder reist, slaap je een nachtje in een eenvoudig hotel in Moshi. Pluk je eigen koffie is een korte en afwisselende bouwsteen die je eenvoudig kunt combineren met een safari en/of strandverblijf op Zanzibar.

Overnachten: 1 nacht in een cottage net buiten Arusha
Excursies: koffie maken en wandeling over de plantage met gids
Transport: vervoer van en naar Uru
Maaltijden: 1 x ontbijt
Overig: Engelstalige chauffeur/gids
  • intercontinentale vlucht (gem. € 1100,- p.p.)

  • maaltijden naast het ontbijt

Tanzania koffie plukkenDag 1 – Koffie plukken in Tanzania

Na het ontbijt word je bij je hotel in Moshi opgehaald door onze chauffeur en rijd je in de richting van de glooiende hellingen bij de Kilimanjaro. Met een beetje geluk is het onbewolkt en heb je een prachtig uitzicht op de piek. Je hobbelt omhoog tussen de bananenplantages. Onderweg zie je vrouwen met enorme manden op hun hoofd die op weg zijn naar de kleurrijke markt. Vrolijk zwaaiende kinderen rennen je tegemoet en roepen ‘Mzungu Mzungu’ wat blanke betekent. Na ongeveer een uurtje kom je aan in het dorpje Uru waar je warm wordt ontvangen door een medewerker van de ‘Coffee cooperative’.

Na (uiteraard) een kopje koffie maak je een wandeling naar de plantage van een lokale koffieboer. De natuur is hier ongerept en om je heen zie je bananenbomen, palmen, papayabomen en natuurlijk koffieplanten. Aangekomen bij het woonhuis maak je kennis met de boer en zijn gezin. De gids vertelt vol enthousiasme over het hele proces van koffie maken en dan is het handen uit de mouwen. Je plukt, droogt, brandt en maalt de koffiebonen en uiteindelijk drink je je eigen kop koffie… heerlijk. Het is gebruikelijk om de boer een fooitje te geven (vijf a tien dollar) voor zijn gastvrijheid. Na het afscheid nemen wandel je weer terug naar het beginpunt, waar je zo kunt aanschuiven voor de lunch en geniet van het prachtige uitzicht op de groene heuvels. ’s Middags keer je weer terug naar ons eenvoudige hotel in Moshi (zie foto’s onderaan de pagina).

tanzania zanzibar reisDag 2 – Vanuit Moshi

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen en vervolg je je Tanzania-reis. Wil je graag wat actiefs doen, dan kun je kiezen voor onze 3-daagse bouwsteen op de trappers langs Kilidorpjes, een beklimming van de Kilimanjaro of heb je al zin in Zanzibar? Kies je voor het laatste dan regelen we een transfer naar de luchthaven voor je (ca. 1 uur).