Tanzania Kilimanjaro beklimmen

Afrika aan je voeten

Kilimanjaro hoogte - individueel

  • Overzicht
Reisschema: Rongai route / Moshame route
Reisduur: Rongai 8 dagen / Mochame 7 dagen
Reissom: Rongai route: € 2240,- p.p. bij 2 personen
Machame route: € ,- p.p. bij 2 personen
Reistype: Join-in Machame bekliming € 2058

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en één van de hoogste vrijstaande bergen ter wereld. Het is niet te beschrijven wat je voelt als je na dagen klimmen op het dak van Afrika staat. Het is een uitdaging die het uiterste van jezelf vraagt, maar waar je rijkelijk voor wordt beloond.

Kilimanjaro trekkings van Riksja Tanzania zijn individueel. Je bepaalt zelf je vertrekdatum. Je ervaren privé berggids begeleidt je op je eigen tempo veilig de berg op. Onze gidsen hebben veel kennis van de natuur, hoogteziekte en medicijnen. In samenwerking met IMEC (International Mountain Explorers Connection) streven wij naar een goede behandeling van gidsen en dragers. Wij bouwen extra dagen in om aan de hoogte te wennen. Onze trekkings zijn daarom niet de goedkoopste, maar als je zo'n 'once in a life time experience' gaat maken, moet ook alles goed zijn. Het gaat tenslotte om je veiligheid en gezondheid.

Deze bouwsteen is momenteel niet beschikbaar. Bekijk onze andere bouwstenen of individuele rondreizen.

kilimanjaro tanzania wegwijzerWelke route naar de Kilimanjaro hoogte?

Hoe kies je de Kilimanjaro beklimming die bij jou past?

Een geschikte route selecteren is voor velen een moeilijke keuze. Wij hebben de verschillen in kaart gebracht, gebaseerd op diversiteit van het landschap, zwaarte, drukte op de route. De mate van stijging en de tijd om te acclimatiseren bepalen de kans op slagen en daadwerkelijk de top te bereiken. Ook maken we onderscheid in duur van de beklimming, wijze van overnachten en prijs.

Welke route je ook kiest, we raden je aan van te voren goed te trainen voordat de Kilimanjaro beklimt. Met name de hoogte zorgt bij veel mensen voor problemen. Met de juiste voorbereiding en begeleiding van ons ervaren team van gidsen en dragers kan in principe iedereen die gezond is en over een goede conditie beschikt de top halen.  Hieronder worden de diverse routes kort toegelicht.

Kilimanjaro beklimmenRongai route

Privé beklimming Kilimanjaro (8 dagen, incl. 6 daagse-trekking)

Hoewel deze route inmiddels ook populairder wordt, zul je op de Rongai route de minste andere toeristen tegenkomen. Het is bovendien een minder zware route dan de Machame route.

Je bereikt de top van de Kilimanjaro vanaf het noorden. Het landschap is minder afwisselend dan bij de Machame route, maar de rust en de ongerepte wildernis vonden wij juist heel bijzonder. In de regentijd is de kans op neerslag kleiner aan deze kant van de berg. Je slaapt in lichtgewicht 2-persoons koepeltenten. Deze route is geschikt voor iedereen die beschikt over een goede conditie. Klik hier voor de beschrijving en prijs van de Rongai route.

kilimanjaro zon tanzaniaMachame route

Privé beklimming Kilimanjaro (9 dagen, incl. 7-daagse trekking)

De Machame route is wat zwaarder en drukker dan de Rongai route. Wij vonden dit zelf een erg mooie route. Het landschap is gevarieerd. De routes zijn steiler dan de Rongai en de Marangu route en de dagen zijn langer. Doordat je grote stukken stijgt en dan lager slaapt, wen je beter aan de hoogte en vergroot je kansen op het bereiken van de top van de Kilimanjaro.

Je slaapt in lichtgewicht 2-persoons koepeltenten. Ben je wat meer ervaren en beschik je over een goede conditie, dan raden we je deze route aan. Klik hier voor de beschrijving en prijs van de Machame route.

marangu route hut tanzaniaMarangu route

Privé Kilimanjaro  hoogte beklimming (7 dagen, incl. 5-daagse trekking)

De populairste (en daardoor meest toeristische) route is de Marangu (of Coca Cola) route. Het is de oudste klassieke Kilimanjaro trek. Op deze route wordt cola geserveerd en het is de enige Kilimanjaro trek waarbij je in berghutten slaapt.

De Marangu route wordt wel beoordeeld als makkelijkste route, omdat de stijging het meest geleidelijk is. We kunnen de Marangu route voor je boeken, vraag ons naar de mogelijkheden bij je reisaanvraag. Wij raden deze route echter niet aan, omdat het de drukste route is en het landschap het minst mooi is. De afdaling wordt gedaan op hetzelfde pad als waar je omhoog gekomen bent.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan