reizen kenia safari meren

Safari en meer…

Lake Nakuru - Lake Naivasha - Hells Gate

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Lake Nakuru – Lake Naivasha
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 1075,- p.p. bij 2 personen
€ 840,- p.p. bij 4 personen
Reistype: privé safari

Je reis begint bij Lake Nakuru waar je als je geluk hebt, een zeldzame witte of zwarte neushoorn tussen de flamingo's ziet kuieren. Je slaapt in lodge aan een klein kratermeer vlakbij Lake Naivasha. Waar je ook op pad gaat met een Masai in de Hells Gate

Tijdens je safari in Kenia reis je per 4x4 Toyota minivan. De Engelstalige chauffeur/gids kent de omgeving op z'n duimpje. Je overnacht in sfeervolle lodges en comfortabele tented camps net buiten of in de parken. Je beleeft het echte Afrika, dichtbij de natuur.

Je reist in je eigen groep met je eigen Engelstalige privé chauffeur. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt.

Overnachten: 3 nachten in comfortabele lodges en tented camp
Excursies: wandelsafari krater meer en wandeling canyon Hell's Gate
Transport: van en naar het vliegveld, transfer tussen de parken, gamedrives met een safaribusje met opklapbaar dak
Maaltijden: 3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x diner
Overig: entreegelden parken (circa € 55,- p.p.p.d.), Engelstalige chauffeur/gids
  • internationale vlucht

  • fooien (indicatie chauffeur/gids US $ 25,- per dag)

Dag 1 – Lake Nakuru

Nairobi naar Lake Nakuru  3 uur rijden

Onze Engelstalige chauffeur/gids haalt je op van je hotel in Nairobi. Je reist in een 4×4 Toyota minivan. Het dak kan open zodat je tijdens de Kenia safari 360 graden om je heen kunt kijken. Zodra je de metropool uit rijdt, wordt je direct verwelkomd door een andere wereld: De Rift Valley. Deze immense slenk die vanaf Egypte tot aan Mozambique loopt, is een panorama van vulkanen, meren en uitgestrekte savanne.

Je eerste bestemming is Lake Nakuru National Park, waar je grote kans hebt om de zeldzame witte of zwarte neushoorn te zien, één van de ‘big five’. Er zijn nog wel wat roze flamingo’s te vinden maar niet meer zoveel als voorheen.

Dag 4 – Lake Naivasha

Je reis vervolgt zich richting Lake Naivasha, een enorm zoetwatermeer omgeven door ruige rotspartijen en dichte bossen. In dit gebied vind je veel nijlpaarden die verkoeling zoeken in het meer. Je maakt hier een wandeling rond een klein emerald groen kratermeer. Met een beetje geluk spot je hier apen, bokken, giraffen en zebra’s van heel dichtbij. De gids vertelt over de verschillende dieren en de omgeving. Terwijl de zon langzaam begint te zakken, bereik je het hoogste punt van de krater waarin het zoetwatermeer ligt. Hier staat een glas champagne voor je klaar en geniet je van mooie vergezichten en de zonsondergang. Je overnacht in ons sfeervolle tented camp aan de rand van het kratermeer. Er is een restaurant, knusse bar en ruime tenten met eigen badkamer en veranda.

Dag 5 – Hells Gate

Na het ontbijt vertrek je naar Hell’s Gate National Park, wat vlakbij is. Dit relatief kleine wildpark dankt zijn naam aan de massieve roodgetinte kliffen dat een gebied omringt van warmwaterbronnen en stoomgaten. In het park tref je geisers en rotsformaties aan en centraal in het park loopt een diepe kloof. Je maakt hier een gamedrive (spotten van wild), maar ook doe je een wandelsafari door de savanne onder begeleiding van je gids.

Je kan hier ook fietsen huren dus vraag je gids naar de mogelijkheden. Het is een unieke ervaring omdat het één van de weinige parken is waar het is toegestaan om rond te lopen en te fietsen. Je hebt grote kans giraffes, zebra’s, struisvogels, bavianen en gazellen te zien. Hierna word je naar Lake Naivasha gebracht waar je een boottocht over het meer zult maken. Je ziet hier bijna zeker nijlpaarden en veel verschillende vogels, waaronder de visarend. Aan het eind van de dag keer je terug naar je tented camp aan het kratermeer.