reizen kenia safari meren

Flamingo’s en neushoorns – Lake Nakuru

Lake Nakuru

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Lake Nakuru
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 475,- p.p. bij 2 personen
€ 365,- p.p. bij 4 personen
Reistype: privé safari

Je reis begint bij Lake Nakuru waar je als je geluk hebt, een zeldzame witte of zwarte neushoorn tussen de flamingo's ziet kuieren.

Tijdens je safari in Kenia reis je per 4x4 Toyota minivan. De Engelstalige chauffeur/gids kent de omgeving op z'n duimpje. Je overnacht in sfeervolle en comfortabele tented lodge net buiten het park. Je beleeft het echte Afrika, dichtbij de natuur.

Je reist in je eigen groep met je eigen Engelstalige privé chauffeur. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt.

Overnachten: 1 nacht in comfortabele tented camp
Excursies: gamedrive's
Transport: van en naar het vliegveld, transfer tussen de parken, gamedrives met een safaribusje met opklapbaar dak
Maaltijden: 1 x ontbijt, 1 x lunch, 1 x diner
Overig: entreegelden parken (circa € 55,- p.p.p.d.), Engelstalige chauffeur/gids
  • internationale vlucht

  • fooien (indicatie chauffeur/gids US $ 25,- per dag)

Dag 1 – Lake Nakuru

Nairobi naar Lake Nakuru  3 uur rijden

Onze Engelstalige chauffeur/gids haalt je op van je hotel in Nairobi. Je reist in een 4×4 Toyota minivan. Het dak kan open zodat je tijdens de Kenia safari 360 graden om je heen kunt kijken. Zodra je de metropool uit rijdt, wordt je direct verwelkomd door een andere wereld: De Rift Valley. Deze immense slenk die vanaf Egypte tot aan Mozambique loopt, is een panorama van vulkanen, meren en uitgestrekte savanne.

Je eerste bestemming is Lake Nakuru National Park, waar je grote kans hebt om de zeldzame witte of zwarte neushoorn te zien, één van de ‘big five’. Er zijn nog wel wat roze flamingo’s te vinden maar niet meer zoveel als voorheen.

Dag 2 – Lake Nakuru vertrek

Nakuru National Park is een uitstekende plek om wilde dieren te spotten en is de thuisbasis van vele dieren zoals nijlpaarden en waterbokken. Bovendien heeft het park een zeer goede wegennetwerk en een aantal uitstekende punten met uitzicht op het meer vanuit Baboon Cliff en Lion Hill. Rijdend door een uniek landschap terwijl je geniet van het grootste bos in Afrika en een schilderachtig landschap.

Een waar paradijs voor vogelspotters, dan is Lake Baringo ook aan te raden, welke wij ook aan kunnen bieden! Eén van de meest kleurrijke vogels in Lake Nakuru is de Afrikaanse pygmee ijsvogel.

 

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan