reizen kenia safari meren

Meer dan Masai Mara

Complete privé Kenia safari

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Nairobi – Lake Nakuru – Baringo – Lake Naivasha - Maji Moto - Masai Mara
Reisduur: 9 dagen / 8 nachten
Reissom: € 2610,- p.p. bij 2 personen
€ 2045,- p.p. bij 4 personen
Reistype: privé safari

Met deze bouwsteen combineer je de meest bekende Keniaanse meren en safari parken met een verblijf bij de Masai stam. Een afwisselende safari met korte reisafstanden en genoeg tijd om tussendoor je benen te strekken. Je reis begint bij Lake Nakuru waar je als je geluk hebt, een zeldzame witte of zwarte neushoorn tussen de flamingo's ziet kuieren. Op Lake Baringo maak je een boottocht tussen bubbelende hippo's. Je slaapt in lodge aan een klein kratermeer vlakbij Lake Naivasha en je vervolgt je Kenia safari naar het uitgestrekte gebied van de Afrikaanse Masai. In ons private camp maak je kennis met deze goedlachse stam en neem je een kijkje in hun leven. En natuurlijk ontbreekt de beroemde Masai Mara niet, waar je grote kans hebt om de Big 5 te spotten.

Tijdens je safari in Kenia reis je per 4x4 Toyota minivan. De Engelstalige chauffeur/gids kent de omgeving op z'n duimpje. Je overnacht in sfeervolle lodges en comfortabele tented camps net buiten of in de parken. Je beleeft het echte Afrika, dichtbij de natuur.

Je reist in je eigen groep met je eigen Engelstalige privé chauffeur. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt.

Overnachten: 8 nachten in comfortabele lodges en tented camp
Excursies: boottocht over Lake Baringo met gids, krijgerstraining
Transport: van en naar het vliegveld, transfer tussen de parken, gamedrives met een safaribusje met opklapbaar dak
Maaltijden: 8 x ontbijt, 8 x lunch, 8 x diner
Overig: entreegelden parken (circa € 55,- p.p.p.d.), Engelstalige chauffeur/gids
  • internationale vlucht

  • fooien (indicatie chauffeur/gids US $ 25,- per dag)

Dag 1 – Lake Nakuru

Nairobi naar Lake Nakuru  3 uur rijden

Onze Engelstalige chauffeur/gids haalt je op van je hotel in Nairobi. Je reist in een 4×4 Toyota minivan. Het dak kan open zodat je tijdens de Kenia safari 360 graden om je heen kunt kijken. Zodra je de metropool uit rijdt, wordt je direct verwelkomd door een andere wereld: De Rift Valley. Deze immense slenk die vanaf Egypte tot aan Mozambique loopt, is een panorama van vulkanen, meren en uitgestrekte savanne.

Je eerste bestemming is Lake Nakuru National Park, waar je grote kans hebt om de zeldzame witte of zwarte neushoorn te zien, één van de ‘big five’. Er zijn nog wel wat roze flamingo’s te vinden maar niet meer zoveel als voorheen. Je slaapt in een knusse banda aan Lake Navaisha waar je je eigen kampvuurtje kunt maken.

Dag 2 – Lake Baringo

Lake Nakuru naar Lake Baringo 2,5 uur rijden

Onderweg passeer je de evenaar, waar je natuurlijk even kunt stoppen voor een foto en ook een officieel certificaat kunt kopen!

Rond lunch tijd kom je aan bij Lake Baringo, een zoetwatermeer dat bekend staat om de enorme diversiteit aan bijzondere vogels maar ook krokodillen en nijlpaarden. De middag is ter vrije besteding om het gebied te verkennen. Wij zijn naar het ‘Lake view point’ gewandeld om te genieten van een zonsondergang die je alleen in Afrika mee maakt. Met een beetje geluk kun je vanavond na het eten in de verte de nijlpaarden aan land zien komen. Je slaapt vanavond in een cottage en met het geluid van de vele vogels op de achtergrond is het waarschijnlijk niet lastig in slaap te vallen vannacht.

Dag 3 – Lake Baringo per boot en nature walk

Vandaag ga je vroeg uit de veren voor een boottocht over Lake Baringo samen met een ervaren gids. Je vaart langs krokodillen die liggen te bakken in de zon. En in het midden van het meer kijkt een groep hippo’s nieuwsgierig in het rond. Laag over het water scheert een visarend en grijpt met beide poten z’n makkelijke prooi.

Na een lekkere lunch heb je tijd om bij te komen bij het zwembad en aan het einde van de middag ga je nog een wandeling maken. Je wordt begeleid door een ervaren gids op zoek naar vogels maar ook zeker andere dieren en een prachtig uitzicht op het meer na een kleine beklimming.

kenia safari amboseli hippoDag 4 – Lake Naivasha

Lake Baringo naar Lake Naivasha ongeveer 3 uur rijden

Je reis vervolgt zich richting Lake Naivasha, een enorm zoetwatermeer omgeven door ruige rotspartijen en dichte bossen. In dit gebied vind je veel nijlpaarden die verkoeling zoeken in het meer. Je maakt hier een wandeling rond een klein emerald groen kratermeer. Met een beetje geluk spot je hier apen, bokken, giraffen en zebra’s van heel dichtbij. De gids vertelt over de verschillende dieren en de omgeving. Terwijl de zon langzaam begint te zakken, bereik je het hoogste punt van de krater waarin het zoetwatermeer ligt. Hier staat een glas champagne voor je klaar en geniet je van mooie vergezichten en de zonsondergang. Je overnacht in ons sfeervolle tented camp aan de rand van het kratermeer. Er is een restaurant, knusse bar en ruime tenten met eigen badkamer en veranda.

kenia maji moto masaiDag 5 – Maji Moto

Lake Naivasha  naar Maji Moto Eco camp ongeveer 3 uur

Met je chauffeur rijd je over hobbelige wegen, dwars door het uitgestrekte land van de Masai. Onderweg wordt er vrolijk naar je gezwaaid door deze trotse herders met hun felle, rode doeken. Onze lokale vertegenwoordiger heeft maanden tussen de Masai gewoond. We hebben de handen ineen geslagen om onze reizigers ook de mogelijkheid te bieden om een kijkje te nemen in het dagelijkse leven, voor ons een oprechte culturele ervaring.

Het ‘private camp’ ligt vlakbij een natuurlijke warme bron (Maji Moto in Swahili), waar je een uitzicht hebt over de immense savanne die zich voor je uitstrekt. Aan alles is gedacht; nette (bush) toilet en douche, lichtgewicht tenten waarin je rechtop kunt staan met keurig gedekte matrassen. Na de lunch maak je een wandeling met de goedlachse Masai die je alles vertellen over hun cultuur. ’s Avonds dobber je ontspannen in de heetwaterbron vlakbij de campsite. Rond het kampvuur vertellen de Masai trots (sterke) verhalen.

maji moto kenia krijgerstrainingDag 6 – Maji Moto

Wellicht word je wakker van de vrolijk kwetterende vogels. De kok is al druk in de weer met het ontbijt. Met een lekkere bak koffie kun je even rustig wakker worden. In de loop van de ochtend vertrek je met de Masai dieper de bush in en breng je een bezoek aan hun dorp. Ze laten graag hun manyattas, traditionele huisjes van takken en stro zien. De vrouwen hebben sieraden gemaakt die je uiteraard kunt kopen, maar je mag zeker ook zelf een handje helpen om sieraden te maken. Je krijgt steeds beter een idee bij hun leefwijzes.

Het is een dag vol met nieuwe indrukken en waarschijnlijk moe maar voldaan geniet je van de maaltijd die de kok intussen voor je heeft bereid. ’s Avonds kruip je weer in je tent, terwijl de Masai de wacht houden.

Maji Moto Eco camp heeft ook een eigen website met meer informatie.

kenia leeuwenDag 7 – Masai Mara op Kenia safari

Maji Moto naar Masai Mara ongeveer 2 uur rijden

Dit is je laatste dag bij de Masai. Na het ontbijt staat er nog een krijgerstraining op het programma. De Masai laten zien hoe er gejaagd wordt en hoe je met pijl en boog schiet. Daarna is het tijd om afscheid te nemen om je Kenia safari te vervolgen. In twee uurtjes rijden we naar de Masai Mara. Dit is een van de meest bekende wildparken ter wereld en grenst aan de Serengeti in Tanzania. Voor velen het absolute hoogtepunt van een Kenia reis.

Je rijdt over vlaktes en door beboste gebieden, langs rivieren vol krokodillen en hippo’s, kudden zebra’s en gnoes. In de toppen van de bomen turen roofvogels naar kleinere dieren en met een beetje geluk zie je leeuwen, cheeta’s en luipaarden.  Als de zon laag aan de hemel staat, kom je aan bij je tented camp met ruime tenten en echte bedden. Je slaapt aan de rand van het park. Bij het kampvuur en onder een kraakheldere sterrenhemel geniet je na van een bijzondere dag. In de verte hoor je de hyena’s lachen en leeuwen brullen. Hun dag is nog maar net begonnen.

Dag 8 – Masai Mara

Zodra de zon boven de horizon komt word je gewekt door je chauffeur. Na een kop koffie en wat biscuitjes stap je in je safarivoertuig, waarvan het dak wordt opengeklapt. Inmiddels kleurt de zon de uitgestrekte savanne van de Masai Mara oranje. Wij zagen in het hoge gras een mannetjes leeuw die lag uit te buiken na het verorberen van zijn prooi. De gieren cirkelden hoog in de lucht en op veilige afstand ijsbeerden ongeduldige hyena’s. Het voelde alsof we in een live uitzending van National Geogaphic terecht waren gekomen.

’s Middags lopen de temperaturen behoorlijk op en zoeken ook de meeste dieren verkoeling in de schaduw. In de namiddag ga je er weer op uit op zoek naar wild.

kenia sieraden masaiDag 9 – Terug naar Nairobi of door naar Tanzania

Masai Mara naar Nairobi 6 uur rijden

Na een lekker ontbijt maak je nog een laatste gamedrive in de Masai Mara om vervolgens terug te koersen naar Nairobi. Als je tevreden bent met je chauffeur is het gebruikelijk om hem een fooi te geven. De algemene richtlijn is ongeveer US$20,- per dag. Uiteraard kun je deze fooi delen met het aantal personen van je gezelschap.