kenia reis bicstall

Easy Going Nairobi

Startpakket Kenia Nairobi

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Nairobi
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 110,- p.p. bij 2 personen
Reistype: individueel

De meeste KLM en Kenya Airways vluchten vanaf Amsterdam komen rond een uurtje of zeven in de avond in Nairobi aan. Op de luchthaven staat je chauffeur al te wachten, die je in ongeveer twintig minuten naar je hotel brengt. Het comfortabele stadshotel is sfeervol Arabisch-koloniaal ingericht en net buiten het centrum gelegen. Op de veranda smulden wij van chicken fingers en tiger shrimps. Ons eerste Afrikaanse biertje, een Tusker, smaakte daar uitstekend bij. Houd je van een frisse duik in de ochtend, er is een zwembad waar je nog even kunt poedelen voor of na het ontbijt.

Nairobi is niet de meest aantrekkelijke stad en veel bezienswaardigheden zul je hier ook niet vinden. Gezien de aankomsttijd van je vlucht in de avond, zul je hier meestal maar 1 nacht overnachten voordat je de volgende ochtend uitgerust met je safari begint.

Overnachten: 1 nacht in een comfortabel stadshotel
Excursies: geen
Transport: privé transfer luchthaven - hotel
Maaltijden: 1 x ontbijt
  • internationale vlucht

  • fooien

Kenia Nairobi veranda hotelPeaceful Nairobi

Karakteristiek comfortabel stadshotel

Op de moderne luchthaven van Kenia Nairobi staat je chauffeur op je te wachten met een bordje met je naam erop. Indien je aansluitend een safari hebt geboekt, is dit tevens je chauffeur en je safarivoertuig voor de komende dagen. Voordat je het vliegveld verlaat, is het handig om eerst wat Keniaanse shillings te pinnen, zodat je tijdens je reis iets op zak hebt voor drankjes en fooien.

Net iets buiten het centrum, hebben we een kleinschalig en rustig gelegen hotel gevonden. Het hotel is in koloniale, Arabische stijl ingericht en de kamers zijn netjes. Je leert je eerste woordje swahili: ‘Karibu’ (welkom), vergezeld door een grote Afrikaanse glimlach van het vriendelijke personeel. De kamers zijn sfeervol en voorzien van een badkamer met douche, toilet en warm stromend warm water (een luxe in Kenia).

kenia afrikaans tusker biertjeHet hotel heeft een gezellige bar met restaurant en veranda waar je tot ’s avonds laat nog iets kunt bestellen. Heb je na aankomst nog trek? Op de kaart vind je voor ieder wat wils. Van struisvogelbiefstuk en tiger shrimps tot vegetarische gerechten. Peaceful Nairobi biedt in onze ogen de beste prijs/kwaliteit verhouding wat betreft sfeervolle middenklasse accommodatie.

De inwoners van Nairobi, zijn over het algemeen vriendelijk en behulpzaam, maar voor je eigen veiligheid, raden we je aan om ’s avonds laat niet over straat te gaan en altijd gebruik te maken van een taxi. Je kunt nog een nachtje langer blijven om te acclimatiseren en naar het Karen Blixen museum te gaan. Maar de meeste reizigers starten de volgende dag met hun safari:
a) begin met de warming up safari bouwsteen Bubbelende hippo’s en flanerende flamingo’s en bezoek het Jane Goodall chimpansee sanctuary, of
b) via de meren naar de Masai Mara met Meer dan Masai Mara, of
c) via de Masai Mara naar Tanzania met Zebrapad naar Serengeti, of
d) op safari richting Kenia’s tropische stranden met de Berg en de olifant.