Kenia reizen Lake Nakuru

Bubbelende hippo’s en flanerende flamingo’s

Privé safari Kenia Lake Nakuru

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Nairobi – Sweetwaters – Chimpanzee sanctuary – Nakuru - Nairobi
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 1050,- p.p. bij 2 personen
€ 834,- p.p. bij 4 personen
Reistype: privé safari

Dit is een zeer geschikte eerste bouwsteen waarmee je een Kenia en/of Tanzania safari rustig kunt opbouwen. Vanuit Nairobi reis je naar de voet van Mount Kenia. Je eerste game drive in Sweetwaters Game Reserve combineer je met een wandeling met chimpansees in het Jane Goodall centre, waarna je in ons safarivoertuig door reist naar Lake Nakuru National Park. Lake Nakuru is een van de bekendste parken van Kenia en befaamd om de duizenden flamingo's en pelikanen die een roze tapijt vormen aan de rand van het meer. Je hebt grote kans om de zeldzame zwarte neushoorn te zien. Je overnacht beide nachten in sfeervolle comfortabele tented lodges midden in het park en op de rand van een immense crater. Bubbelende hippo's en flanerende flamingo's is Kenia in een notendop en kun je eenvoudig combineren met onze individuele Masai Mara safari's. Wanneer je reist in augustus, september of december is er een toeslag van toepassing.

Je reist met je eigen gezelschap samen met een Engelstalige privé chauffeur. Lekker op je eigen tempo met de vrijheid te stoppen waar en wanneer je wilt.

Overnachten: 2 nachten in sfeervolle safari lodges en tented camps
Excursies: bezoek aan het Chimpanzees Sanctuary van Jane Goodall, educational wildlife center en het grootste conservaat voor de zeldzame zwarte neushoorns
Transport: transfer van en naar Nairobi, transfer tussen de parken, gamedrives met een safaribusje met opklapbaar dak,
Maaltijden: 2 x ontbijt, 3 x lunch, 2 x diner
Overig: entreegelden parken (circa € 90,- p.p.p.d.), Engelstalige chauffeur/gids
  • intercontinentale vlucht

  • fooien (indicatie chauffeur/gids US $ 25,- per dag)

kenia jane goodall

Jane Goodall’s Chimpanzees Sanctuary

Dag 1 – Game driven en wandelen met chimpansees

Nairobi – Sweetwaters Game Reserve (reistijd ca. 3,5 uur)

‘s Ochtends word je in je hotel opgehaald door onze chauffeur en vertrek je richting het noorden. Je rijdt langs vruchtbare akkers vol mais, bananen, koffie en macadamia noten. Dit zijn de valleien van de Kikuyu, een van de Kenia’s grootste stammen. Onderweg zie je hoe het lokale leven zich afspeelt en na ongeveer drie uur rijden zie je met een beetje geluk de toppen van Mount Kenya.

Je luncht in ons tented camp midden in het park dat in de volksmond Sweetwaters wordt genoemd, maar officieel Ol Pejeta Conservancy heet. Vanaf de gate kom je zebra’s tegen en verschillende soorten antilopen, voordat we stoppen bij het Chimpanzees Sanctuary van Jane Goodall. Hier worden chimpansees, die als huisdier zijn mishandeld en verwaarloosd, opgevangen en weer uitgezet in een stuk bos waarin je een korte wandeling maakt.

kenia zebraJe stapt weer in je safari busje en trekt dieper het park in op zoek naar olifanten en ander wild. Als je geluk hebt, kun je hier zelfs de Big Five (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn) spotten. Je brengt een bezoek aan het educational wildlife center en het grootste conservaat voor de zeldzame zwarte neushoorns. Als de zon begint te zakken, rijd je terug naar je tented camp.

Je slaapt in een ruime safaritent met eigen badkamer. Vanaf het camp kijk je uit op een waterplaats. ’s Avonds wordt deze verlicht en onder het genot van een drankje kun je vanaf je eigen veranda of vanuit de bar de wilde dieren zien die hun dorst komen lessen. Er is ook een lekker zwembad waarin je een verfrissende duik kunt nemen. Zittend op kussens en bij kaarslicht is het smullen onder een glinsterende sterrenhemel. Het kan hier behoorlijk koud zijn ’s nachts en het is dan ook goed toeven bij het kampvuur. Midden in het park met Mount Kenia als decor kregen wij hier het echte Afrika gevoel.

kenia sweetwaters thomson fallsDag 2 – Wild spotten en waterval wandelen

Sweetwaters Reserve – Lake Nakuru (reistijd ca. 4,5 uur)

Onze dag begon al goed: Tijdens het ontbijt kwamen giraffen bij de waterplaats drinken. Dan volgt er een game drive door het park op zoek naar luierende leeuwen, reuzen van olifanten en buffels. Terwijl twee impala mannetjes elkaar uitdagen voor een gevecht, rent een wrattenzwijn familie met grappig opgeheven staartjes de bosjes in. Je vervolgt de reis richting Lake Nakuru. Onderweg strek je de benen tijdens een wandeling naar de Thomson waterval. Het klimaat is aangenaam koel en je loopt door een groene valei met schreeuwende bavianen op de rotswanden.

In ons sfeervolle tented camp word je hartelijk ontvangen en staat de lunch voor je klaar. Je kijkt uit over de immense krater voor je. Het restaurant is kleurrijk in Afrikaanse stijl ingericht en er hangt een ontspannen sfeer. Wij voelden ons er direct thuis. De inkomsten uit de lodge komen geheel ten goede aan een project voor opgroeiende weeskinderen. Deze kinderen, die vaak de verantwoordelijkheid van het hele gezin dragen, krijgen ondersteuning en een opleiding. Na een heerlijk diner kruip je je ruime tent in.

kenia lake nakuru neushoornDag 3 – Witte neushoorns, pelikanen en roze flamingo’s

Lake Nakuru National Park – Nairobi (reistijd ca. 3,5 uur)

’s Morgens maak je een game drive in Lake Nakuru National Park. Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden zijn de flamingo’s en pelikanen die aan de rand van het meer een roze tapijt vormen. Vanaf het uitzichtpunt schiet je de mooiste kiekjes. In Lake Nakuru heb je grote kans om de zeldzame witte neushoorn te zien en met een beetje geluk ook leeuwen.  Vrijwel zeker zie je een eenzame buffel kuieren of luieren langs de rand van het meer.

Je rijdt, afhankelijk van je verdere bouwstenen (zie onderaan) door naar de Masai Mara of terug naar Nairobi. Als je terug rijdt naar Nairobi, kom je langs de Great Rift Valley, een immense slenk (aardscheur) die vanaf Egypte tot aan Mozambique loopt en waarin alle grote meren van Kenia en Tanzania liggen.

Na deze bouwsteen..

kenia krijger

Verder met de bouwsteen: Dus zo leven de Masai…

Wil je na deze bouwsteen het wereldberoemde wildpark Masai Mara bezoeken, dan kun je je verder reizen met onze bouwsteen Dus zo leven de Masai… of Hakuna Matata in de Masai Mara. Je kunt ook een nacht in Nairobi slapen en via onze bouwsteen De berg en de olifant door reizen naar de kust bij Diani Beach voor onze bouwsteen Tropisch toetje. Je kunt door middel van een binnenlandse vlucht ook direct doorvliegen naar Mombasa voor deze strandbouwsteen.