Tropisch toetje – Diani Beach

Diani Beach

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Mombasa – Diani beach
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 495,- p.p. bij 2 en 4 personen
Reistype: individueel

Diani Beach is een exotische kuststrook op ongeveer veertig minuutjes rijden vanaf Mombasa. Hier vind je parelwitte stranden, wuivende palmen en een blauwe zee. Een hobbelweg brengt je bij ons kleinschalige beach resort, dat pal aan het strand ligt. De sfeervolle bungalows en het zwembad liggen verspreid in een tropische tuin vol tropische vogels. Hier en daar zie je een nieuwsgierig aapje koekeloeren. Wil je echt uitpakken, dan kun je ook een suite boeken met een eigen privé kok. Ook watersporters kunnen zich uitleven. Je kunt een surfplank huren, kiteles nemen of een ritje maken op een waterscooter. Een aanrader is het zeiltripje naar het koraal eiland Wassini.

Weer terug in het beach resort, slenter je op je gemak, met een handdoek over schouder, naar het spierwitte privé strand waar een ligstoel met parasol voor je klaar staat. Bij de cocktailbar bestel je een cocktail en uitkijkend over de turkooizen zee voel je je als een god in...Kenia. Diani Beach is wegdromen op een van de weinige plekjes waar je nog een echt bounty gevoel krijgt. Voor ons is Diani, een ideale plek om je Kenia of Tanzania reis mee af te sluiten of juist te beginnen.

Overnachten: 3 nachten in een beach resort aan het strand
Excursies: geen
Transport: vervoer naar en van Diani beach
Maaltijden: 3 x ontbijt, 3 x diner
  • intercontinentale vlucht

  • maaltijden naast het ontbijt en diner

  • fooien

  • excursies (ter plaatse te regelen ): dagtocht met een lokale dhow, diepzeevissen, zeiltripje naar het koraaleiland Wassini, kitesurfen etc.

Dag 1 – Naar witte stranden en wuifpalmen

Reistijd: Mombasa – Diani 40 minuten

Na de safari of vanaf het vliegveld van Mombasa rijd je naar de pont die je naar de tropische kant van Mombasa brengt.

Diani ligt aan een dromerige kuststrook met witte stranden, wuivende palmen en een turkooizen zee. Langs de horizon trekken enkele traditionele dhow bootjes. Het goedlachse personeel is hier supervriendelijk en legt je compleet in de watten. De kamers zijn ruim en voorzien van airco en een balkon of terras. De middag kun je zelf invullen en wellicht struin je lekker naar het hagelwitte privé strand.

snorkeling diani keniaDag 2 en 3 – Diani Beach snorkelen en relaxen

De invulling van vandaag en morgen is geheel aan jezelf. Het witte privé strand met strandbedjes lonkt, je kunt eindeloos struinen langs de branding of een dagtripje maken. Deze kun je het beste via het hotel boeken. Je kunt een dagtochtje maken met een lokale dhow, de traditionele bootjes, diepzeevissen maar ook duiken, jetskiën, kitesurfen of windsurfen. Wat we je zeker adviseren is een dagtochtje naar Wasini Island. Je wordt ’s ochtends opgehaald en via de kustweg rijd je naar het haventje waar een mooie, grote houten zeilboot klaarligt. Na een drankje en een klein uurtje varen gaat het anker overboord bij een zandbank die trots boven het water uitsteekt, middenin open zee.

kenia diani beach bountystrandDag 4 – Diani Beach – Mombasa

Reistijd: Diani – Mombasa 40 minuten

Na het ontbijt neem je afscheid van Diani aan de Indische Oceaan. Wil je hier graag nog wat langer verblijven, dan kunnen we dit uiteraard voor je regelen.

Vanuit Diani rijd je langs de met palmen omzoomde kustweg terug richting Mombasa. Na de oversteek met het pondje rijd je door de binnenstad richting het vliegveld voor je vlucht terug naar Nairobi of door vlucht richting Tanzania voor bijvoorbeeld de beklimming van de Kilimanjaro.

kenia diani beach resortReiziger over dit tropisch toetje

“De afwisseling tussen safari en strand is absoluut super! De accommodatie bij Diani Beach vonden we erg luxe. De kamers waren uitstekend verzorgd en hadden airco. De omgeving was sprookjesachtig: witte zandstranden met palmbomen en prachtig weer”.

 

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan