Easy going Kilimanjaro

Kilimanjaro Moshi

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Moshi
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 279,- p.p. bij 2 personen
Reistype: Privé reis

Karibu in Tanzania! Begin je reis ontspannen in een knusse lodge met uitzicht op de top van de Kilimanjaro. Een fijne plek om je Tanzania-reis relaxed te beginnen in een omgeving van koffie- en thee plantages aan de voet van de Kilimanjaro en het dagelijkse leven in de lokale dorpjes.

Bij aankomst brengt onze chauffeur je naar je knusse lodge. Met een lokale gids kun je de volgende dag de nabijgelegen koffie -en thee plantage verkennen en een korte wandeling maken door de heuvelachtige omgeving.

Overnachten: 2 nachten in een knusse lodge
Excursies: bezoek aan koffie- en thee farm en natuurwandeling 2,5 uur (kan korter of langer)
Transport: airport transfer van of naar het vliegveld
Maaltijden: 2x ontbijt en 1x lunch
  • intercontinentale vlucht (ca. € 1100,- p.p.)

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt

kilimanjaro-easygoing-lunchDag 1 – Aankomst op Kilimanjaro airport

Bijna alle vluchten komen in de avond aan op Kilimanjaro Airport. De luchthaven is klein en overzichtelijk. Je kan bij aankomst nog een visum regelen maar handiger om dit al in Nederland te regelen dan kun je meteen richting je bagage en buiten staat de chauffeur je op te wachten.

Je maakt kennis met de eerste woorden Swahili want je zult zien dat veel mensen je groeten met ‘Jambo’ en je welkom heten met ‘Karibu’. Wij kregen meteen zin in onze reis. Het is ongeveer een uur rijden naar Moshi. Het grootste gedeelte is over een verharde weg, de laatste 20 minuten rijd je over een hobbelige zandweg en maak je kennis met de eerste gratis Afrikaanse massage. Bij aankomst in het kleinschalige hotel kun je op de veranda nog een drankje drinken en als de maan goed schijnt, werp je wellicht een eerste blik op de Kilimanjaro.

kilimanjaro-plantage-easygoingDag 2 opstarten met koffie en een natuurwandeling

Vandaag zie je bij daglicht pas hoe mooi de omgeving is van je verblijf. Er is maar een uur tijdsverschil dus wij waren snel bijgekomen van de vlucht. Toch is het fijn om vandaag nog even rustig aan te doen. Na het ontbijt kun je een bezoek brengen aan de ecologische koffieplantage die op een paar minuten van je verblijf ligt. Je kunt daar meekijken bij het fabriekje en je krijgt ook uitleg over de hoe koffie en ook thee verwerkt worden. Daarna is er nog een theeproeverij en krijg je natuurlijk een kopje koffie. Heerlijk opstarten toch?

kilimanjaro-easygoingJe keert terug naar je knusse lodge met uitzicht op de hoge top van de Kilimanjaro. Lees in de tuin op een van de bankjes een boek of je programma van de komende dagen. Hier lunchen is een echte aanrader. Vanmiddag ga je met een lokale gids op pad. Hij neemt je mee dwars door de koffieplantages en de dorpjes die in de omgeving liggen. De gids past zijn programma aan op jouw wensen: richting een kleine waterval,  de theebossen of juist meer van de lokale dorpjes zien? De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Rond drie uur is de temperatuur wat aangenamer en het licht goed voor foto’s. Wil je langer wandelen dan kun je wat eerder starten.

kilimanjaro-easygoing-tanzaniaDag 3 Vertrek uit Moshi

Het is alweer tijd om dit goed verborgen plekje te verlaten. Afhankelijk van de volgende bouwsteen word je in de ochtend door je chauffeur na het ontbijt opgehaald en ga je verder met je Tanzania-reis. Wil je hier nog graag een nachtje terug komen dan kunnen we dit inplannen na de safari of na een andere bouwsteen in deze omgeving. Want dan heb je nog minimaal een nacht nodig in Moshi of Arusha voordat je verder reist.

Verstuur je reisplan